Piiristä

tammikuu 4, 2009 at 7:56 am (Dialogi, Kasvu, Kasvatus) (, , )

Tämän blogin nimi pälkähti päähän melko nopeasti. Se tuntui sopivalta miksaukselta, jossa yhdistyvät kolme harrastustani. (Milleristä tosin olen lukenut vain ”valittuja paloja” teininä.) Krapumaisesti kuitenkin otin pian ajatuksissani pari askelta taaksepäin ja takerruin saksillani sanaan piiri. Onko piiri sittenkään sopiva kasvupaikka?

Piirithän voivat olla kovin pieniäkin ja ahtaita, jopa ahdistavia. Seurapiireihin ”päästään” ja niissä ollaan ”näkyvillä”, tosin yleensä  jonkin roolin kautta. Piirileikeissä on tietyt askeleet, eikä ole mukavaa seota niissä. Itse pidän vapaista kuvioista ja ilmaisusta enemmän. Ei tunnu kivalta joutua piiritetyksi tai torjutuksi jostain piiristä. Onko piiri liian suljettu paikka?

Toisaalta piiri on ehkä parempi paikka  kuin jono tai rivi, jossa henkilöt usein laitetaan järjestykseen jonkin ominaisuuden perusteella. Piiri on muodostelmana tasa-arvoisempi. Piirissä ihmiset näkevät toistensa kasvot ja voivat olla käsi kädessä. Dialogi on piirissä helpompaa. Virtapiirissä sähkö kulkee. Kyllä piiri kelpaa kasvupaikaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: