Härkäviikot

tammikuu 7, 2009 at 6:40 am (Arki/juhla) ()

Tervetuloa arki, ruisleipä ja härkäviikot! Johan tässä on lojuttukin ja ahdettu suklaata kaksin käsin. Loppuosa Forest Campin sympaattisesta vertauksesta: ”Elämä on kuin suklaarasia…” ei oikein kohdallani päde. Sen verran tuttua alkaa ainakin Pandan ja Fazerin tuotanto olla…

Topeliuksen satu Parempi tie taitaa olla oikeassa. Eivät herkut tee koskaan kylläiseksi ja shoppailusta jää vain tyhjä olo (varsinkin tietysti kukkaroon).

Tänään on aika siivota joulu takaisin kaappiin. Se käy varmaan todennäkoisesti verkkaisemmin kuin joulun valmistaminen, jolloin fiilis on vähän sellainen ”Joulu tulee! Oletko valmis!? (Muistattehan muumien joulun?) Joulu on kuitenkin siitä ovela, että se voi ilmestyä yllättäin juuri silloin, kun teetkin jotakin ”käsikirjoituksesta” poikkeavaa. Olen viime jouluina usein ajatellut, että joulun kaavaa voisi jotenkin rikkoakin ja asetelmaa laajentaa ydinperheen ulkopuolellekin.

Mieleenpainuneimmat ja ihanimmat joulut itsellä ovat jo parinkymmenen vuoden takaa. Ensimmäinen oli vastavihittynä avioparina opiskelukämpässä pienen kinkkurullan ympärillä,  ja toinen oli silloin, kun esikoinen oli vuoden ja vähän päälle ja silloinen kuopus alle kuukauden vanha  vauva ja joulupöydässämme olivat myös kaksi yli 80-vuotiasta isomummoamme. Kaverijoulusta haaveilen.

PS. Kyllä se joulu muuten saisi tulla joskus muulloinkin ulos kaapista ja kohottaa mielen arjen yläpuolelle. Mutta nyt kuitenkin siis TÖIHIN! (pientä psyykkausta, ainakin itselle…)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: