Tytöt

helmikuu 13, 2009 at 7:31 pm (Aika, Ihminen, Kasvu, Kasvatus, Ruumis, Sielu, Ystävät) ()

”Oi pienokainen, oot lainaa mulle hetkisen…” lauloi Maarit, ja siltä tuntui minustakin eilen ja tänään. Eilen vilkutin Cruella de Villeksi pukeutuneelle esikoiselle, joka heitteli karkkeja auton lavalta  ja tänään ihailin keskimmäisen, ”vanhan”, sulokkaita tanssiaskeleita. Niin äkkiä ovat äidin näkökulmasta vauvan töppöset vaihtuneet tanssikenkiin. Reviiri on laajentunut jo paljon kodin ulkopuolelle ja entistä enemmän se laajenee, jos toivotuttujen  opiskelupaikkojen ovet aukeavat. ”En tahdo tietäs kaventaa, kun nään sun kasvavan”. Tuntuu kyllä hellyyttävältä, kun äidin reseptejä kopioidaan omiin vihkoihin; onhan edes jotain antaa kotoa maailmalle lähteville…Eikä siitä ole edes kauan (jälleen omasta mielestä), kun itse kasasin pieneen muuttokuormaan astioita ja muuta tarpeellista opiskelupaikkakunnalle lähtiessäni.

Huomenna tapaan Tennilän ”tyttöjä”, omia lapsuusajan kavereita, joiden kanssa jaettiin salaisuudet ja joiden kanssa vielä tunnin lenkin jälkeen riitti puhumista melkein toinen tunti puhelimessa. (Tämä aiheutti kyllä närää kotona ja puhelinlaskujen ”kääntämistä” minulle.) Huomenna jutut jatkuvat todennäköisesti mutkattomasti siitä, mihin viimeksi jäivät. Olemme miettineet, onko tytöttely tässä iässä sopivaa, mutta sain tyttö-sanan käytölle mukavasti vahvistusta Riku Korhosen määritelmästä. Hän on kirjoittanut kirjan tytöistä ja sanoo, että tyttöyteen liittyy optimismi, halu uusiutua ja iloita itsestään. (MN) Jotenkin määritelmä tuntuu ihan sopivalta Tennilän tytöillekin. Siihen liittyy myös usko, että jotain hyvää tapahtuu juuri minulle. Sellaisia taitavat olla omatkin tyttöni ja oikeastaan vielä minäkin, vaikka tiedänkin, ettei kaikki aina menekään niin kuin on suunnitellut. ”Toiveet kannat maailmaan, ne muuttuu, kun törmäät ihmisiin…” Vaikka henkisesti vielä tyttö olisinkin, niin kyllä fysiikka jo rajoittaa. Järkytyksekseni huomasin, jo noin kymmenen vuotta sitten, että  lukiossa mitattu erinomainen cooperin testin tulos ei olekaan enää voimassa, vaan se oli jotenkin kummasti puolittunut …Silmien väliin on ilmestynyt pysyvät merkit tuumimisesta ja torumisesta ja silmänurkkiin harakanvarpaat nauramisesta. Ja oishan niitä muitakin vaivoja, joita en viitsi tässä edes mainita.

Riku Korhonen rohkeni Me Naisissa määritellä myös, millainen nainen on. Hänen mukaansa nainen luo ympärilleen tunnelman, jossa muiden on hyvä olla. Hmm. Toivottavasti olen edes joskus yltänyt naisenkin mittoihin. Tällä hetkellä on kuitenkin ”ihan tyttömäinen olo”. Toisaalta kyllä yhdyn Paula Koivuniemeen siinä, että ”aikuinen nainen tuntee arvon rakkauden.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: