Höyrypäitäkö vain?

helmikuu 17, 2009 at 9:46 am (Politiikka, Yhteiskunta)

Olen ”tuore” vihreä  ja voin nyt osallistua s-postikeskusteluun,  jota käydään aatesiskojen ja  -veljien kanssa. Viimeksi keskustelua on herättänyt pieksämäkeläisten vaikuttajien suhtautuminen Ideaparkkiin ja varsinkin sitä vastustaviin. Paikallisen lehden mielipidesivulla oli kuulema laaja kannanotto, jossa kysyttiin: Onko yhteiskunnalla varaa ”luontouskovaisiin” virkamiehiin, jotka käyttävät sumeilematta kaavoituksessa valtaansa välittämättä maaseutupaikkojen ihmisten mielipiteistä. (Näillä ”luontouskovaisilla” on käsittääkseeni kuitenkin laki takanaan…)

Maalla kasvaneena, ja edelleenkin asuvana, minua on ärsyttänyt usein tämä ”valtaväestön” tapa olla aina ”oikeassa” ja kuitata toisinajattelijat epärealistisiksi höyrypäiksi ja vouhottajiksi, jotka hidastavat ”kehitystä”. Onneksi tuulet ovat hieman kääntyneet,  ja meitä on jo enemmän,  jotka pidämme epärealistisina höyrypäinä juuri näitä ideaparkkien ja jäähallien kannattajia.

Samanlaista höyrypäiksi kuittaamista oli nähtävissä Joensuun yliopiston rehtorin kannanotossa, joka koski yliopistouudistusta vastustavia mielenosoittajia. Hän nimitti näitä uudistukseen kriittisesti suhtautuvia ”muutaman kymmenen ihmisen leniniläisittäin tiedostavaksi etujoukoksi”. Juupa juu. Olenkin ihmetetellyt, miten pitkään yliopistolaiset nielevät kakistelematta kaikki ”uudistukset”, jotka tarkoittavat työajan valvontaa ja raportointia, jatkuvaa arviointia ja tulosvastuuta, virkojen muuttumista työsuhteiksi jne. Kuulostaako ”vapaalta” yliopistoelämältä?  Ja missä välissä tuon edellä mainitun lisäksi on mahdollisuus toteuttaa yliopiston ”perustehtävää”? ”Money makes the world go round ja isoveli valvoo”. Ketkä ovat höyrypäitä? Olisi kiva kuulla teidän ”lukijoidenkin” mielipide.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: