Valitusta

helmikuu 22, 2009 at 8:37 pm (Uncategorized)

Jotenkin tuntuu vaihteeksi siltä, että se, mitä luulimme paratiisiksi, kuhisee kaikenlaisia, ainakin pieniä ja  kiusallisia, lieroja. Niin ihanalta ja idylliseltä kuin maalaiskoulu asuinpaikkana päällepäin näyttääkin, voi todellisuus olla muutakin. Syksyn sateilla vuotaa alkanut pikakorjattu katto odottaa kunnollista remonttia, likakaivo on alkanut toimia väärinpäin ja pulputtaa kellarin viemäristä ylös sitä itseänsä, minkä pitäisi imeytyä kauas asunnosta ja tämä taas tarkoittaa lika-auton kallista vierailua kolmen viikon välein, uusi astianpesukone on taas remontin tarpeessa eikä siis toimi (saattaa liittyä em. likakaivo-ongelmaan) ja hiiriä on tänä vuonna erittäin paljon ja sodankäynti on jatkuvaa niiden alueenvalloitusyrityksiä  vastaan (yrittävät tehdä pesää jopa sänkyyn) ja oma vaivansa on 300 neliön siivoamisessakin…(Taustalla on myös esimerkiksi vuotavien likaputkien monta kuukautta kestänyt äänekäs kuivatusremontti muutama vuosi sitten sekä epäonnistunut ulkomaalaus maalikaupan virheellisen maalin vuoksi, joka  harmaantui auringonvalossa ja vaati siten koko rakennuksen uudelleenmaalauksen…) Tällaisen kaaoksen hallinta kuluttaa kahden, enemmän tai vähemmän, epäkäytännöllisen humanistin hermoja ja rahoja. Hymyni saattaa siis olla kireä, kun joku taas joskus ihastelee asumismuotoamme, ja vakuutan, että kolikossa on todellakin kaksi puolta. Tunnustan joskus haaveilevani asuvani yksin siistissä kaksiossa, jossa ei olisi yhtään ylimääräistä tavaraa ja jossa talonmies hoitaisi käytännön huoltotyöt ja jossa koneet toimisivat.

Toinen asia, johon olin ladannut suuremmat odotukset, on blogikommentointi, ns. sosiaalinen media. Ilmeisesti seuranpuute alkaa vaivata täällä tutkijakammiossa…Yksi työkaveri viitisentoista vuotta sitten arvelikin, että olisin liian sosiaalinen ryhtyäkseni näin yksinäiseen työhön. Toisaalta eihän tämä yksinäistä ole; seminaariväki on mukavaa ja keskustelevaa (tosin seminaareja on vain keskimäärin kerran kuussa). Ja ovathan jotkut ilahduttaneetkin kommenteillaan. Ja ihan oikeasti ymmärrän, että ihmisillä on muutakin elämää kuin blogeihin kommentointi, onneksi.  (Ja on minullakin, ihan oikeasti.) Itseasiassa minua on aikaisemmin jopa suuresti ärsyttänyt esimerkiksi tämä nykyinen radiokanavien interaktiivisuusvaade ja -oletus.

Siis tämä ruikutus on SÄÄLITTÄVÄÄ, mutta sen piti päästä ulos. Helpotti. Sorry.

Mainokset

1 kommentti

  1. Sekavan viikon selontekoa « Kravun kasvupiiri said,

    […] Viemäri oli taas käynnyt toimimaan väärään suuntaan ja pannut ns. haisemaan! Kts. Valitusta Voi, osaavatkohan ne, ketkä kuuluvat kunnalliseen viemäriverkkoon todella arvostaa sitä!? […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: