Mediapaasto tarpeen?

maaliskuu 2, 2009 at 2:15 pm (Arki/juhla) ()

Kirkkovuodessa vietetään nyt paastoaikaa laskiaisesta alkaen pääsiäiseen asti. Minulla on ollut jo useana vuonna tapana koettaa hiljentyä ja pidättäytyä jostakin ”huonosta” tai kahlehtivasta tavasta. Joskus olen esimerkiksi siirtynyt yleX:n puolelta kuuntelemaan yle ykköstä. Hartaat sävelet ovat kumman rauhoittavia työmatkalla.

Tänä vuonna paastoan karkin syömisestä. Suklaapupu ja -muna maistuvatkin sitten erityisen makealta, kun pääsiäinen koittaa. Sinänsähän makeapaasto on erittäin järkevä ja terveellinen paasto, varsinkin tällaiselle diabeetikolle, mutta jos tutkiskelen itseäni vähän kriittisemmin, tiedän, mistä minun olisi vielä tarpeellisempaa paastota…En olisi sitä vielä reilu vuosi sitten osannut aavistaakaan. Minähän olin niitä ihmisiä, ”joilla ei ollut aikaa eikä kärsivällisyyttä istua koneen ääressä.” Vähän ylimielisesti paheksuin Mikael Jungerin facebook-viestittelyä: Iso mies ja kehtaa lässyttää tuollaisia ”Mikael is loving-juttuja”, ja vieläpä työaikana tietysti…!

Ja kuinkas nyt onkaan asioiden laita… Eilen juuri erityisesti tajusin sen. Kärsin pitkästä aikaa ns. sunnuntaiahdistuksesta. Se on sitä, kun on toisaalta pitkästynyt ja toisaalta levoton olo. Se ei ole sitä luovaa joutilaisuutta, milloin syntyvät  parhaat ideat, vaan sellaista typerää vetelyyttä. Ei osaa tarttua mihinkään oikeaan tekemiseen, vaan klikkailee itseään päämäärättömästi sivustoilta toiselle. Mikään ei kuitenkaan kiinnosta tarpeeksi ja kaikesta tulee sellainen ähky, mutta tyhjä olo. Hmm, onko syytä huolestua? Olihan tästä joitakin merkkejä  ilmassa jo silloin, kun pari vuotta sitten jouluna tutustuin tyttöjen Sims-peliin. Ja sain motkottavat tyttäreni kimppuuni, kun olin kuulema ollut jo niin ja niin kauan koneella…(Ja minunhan piti vain valveutuneena vanhempana perehtyä siihen, miten lapseni viettävät aikaa koneella.) Lisäksi tytöt olivat erittäin kateellisia siitä, että luomani hahmo jopa kohtasi ufon…:)

Minulla ei siis ollut vielä kanttia ryhtyä mediapaastoon. Ehkä ensi vuonna sitten, jos tämä tästä vielä pahenee.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Kirsi-Maria said,

    Paastoaminen on ilmeisesti tavallisempaa kuin olen luullutkaan: minäkin pidän laskiaisesta pääsiäiseen karkkilakkoa. 🙂

    • Päivi Kujamäki said,

      Sukulaissielu siis…:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: