Huh, huh, pelottaa!

maaliskuu 30, 2009 at 9:45 am (Politiikka, Yhteiskunta, Sananvapaus, Sota/Rauha) (, )

Tieto lisää tuskaa. Nyt vuorotteluvapaalla minulla on ollut enemmän aikaa olla ns. aktiivinen kansalainen. Ja niin kuin monet lähipiirissä ovat hämmästyneenä panneet merkille, viihdyn ehkä liikaakin tietokoneella, johon en aikaisemmin paljoakaan kajonnut.  Opiskelu on tietysti yksi syy koneen ääressä viihtymiseen, mutta toinen syy on uteliaisuus. Blogi-innostuksen myötä olen kurkistellut esim. WordPressin suosituimpiin blogeihin ja minua on alkanut pelottaa.

Olisi ollut ehkä viisasta olla kurkkimatta…Olisin saattanut säilyttää sen naiivin ”lapsenuskoni” siihen, että ainakin suurimmalle osalle suomalaisia ihmisoikeudet merkitsevät jotakin. Mutta tutustuttuani mm. Kullervo Kalervonpojan, Octaviuksen ja Lapinleukun ajatuksiin olen huomannut, miten paljon vihaa kytee pinnan alla ja miten sitä myös avoimesti ilmaistaan mielipiteenoikeuteen  (19. artikla) ja sananvapauteen vedoten. Samalla nähdäkseni usein syyllistytään kuitenkin kunnianloukaukseen (12. artikla). Edellä mainittujen bloginpitäjien kirjoituksia lukiessa tulee sellainen mielikuva, että ihmisoikeudet koskevat vain meitä suomalaisia. Heidän kommenttinsa ovat selkeästi puolueellisia ja mustavalkoisia. Heidän peittelemätön vihansa kohdistuu erityisesti maahanmuuttajiin ja pakolaisiin, mutta myös vasemmistolaisiin ja meihin ”ituhippiajattelijoihin”, joihin kai sitten itsekin lukeudun. Ryöpytystä saavat myös hallituksen ministerit, erityisesti Vanhanen, ja muut päättäjät.

Vihan toisaalta ymmärtääkin; onhan ns. hyvinvointivaltio kohta historiaa ja työttömyys ja syrjäytyminen nykypäivää. Mutta mikä on näiden nimimerkkien  taakse piiloutuneiden, kieltämättä nokkelasanaisten vaikuttajien, vaihtoehto? Rivienvälistä voi lukea lähes sodanlietsontaa ja se pelottaa minua! Ja melkein herää kysymys, onko tämä suomalainen ”puhdas” rotu todella säilyttämisen arvoinen. Ettei vain oltaisi liian kauan lisäännytty ”lähisukulaisten” kanssa. Sisäsiittoisuus ei ole hyväksi…Huh, taidan itsekin syyllistyä herjaamiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: