Lupaus

huhtikuu 5, 2009 at 1:05 pm (Kasvu, Kasvatus, Politiikka, Yhteiskunta, Tutkimus) (, )

Olen joskus miettinyt sellaistakin, että pitäisikö olla suvaitsevainen ja ”ymmärtäväinen” suvaitsemattomia ihmisiä kohtaa. Siis olenko itse suvaitsematon, kun en suvaitse vihamielistä suvaitsemattomuutta? Ekskursioni äärioikeistolaisten rasistisille blogisivuille kuitenkin selkiinnytti ajatukseni. Ihmisoikeuksien loukkauksia ja vihamielistä ”erilaisten” ihmisten luokittelua, solvausta ja uhkailua ei pidä suvaita eikä ymmärtää!

Täten lupaankin, kaikkien lukijoitteni ”läsnäollessa”, että omassa opetustyössäni, ja vapaa-aikanani myös, tulen entistä enemmän, kaikin mahdollisin tavoin, edistämään ihmisoikeuksien sisäistämistä, sekä korostamaan ihmisen vastuuta toisesta ihmisestä.

Aihekokonaisuuksien käsittelyllä voisi tätäkin asiaa edistää. Tämän blogin alkuperäinen tarkoitus oli kai ehkä enemmänkin pyöriä opiskeluni ja tutkimukseni ympärillä. Tavallaan se on pyörinytkin, sillä aihekokonaisuudet sisältävät paljon kansalaiskasvatusta eli kaikkea sitä, mitä ympärillä oleva maailmakin sisältää. Nyt kuitenkin seuraavat seitsemän kertaa omistan aihekokonaisuuksien esittelylle  ja käsittelylle. ”Jostain” on hiipinyt pelko siitä, että näitä asioita ei tosiaankaan ole tarpeeksi käsitelty koulussa…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: