”Kosketelkaa toisianne!”

huhtikuu 28, 2009 at 11:19 am (Ihminen, Rakkaus, Välittäminen, Ruumis) ()

Holle Holopainen kehotti meitä Frank Pappa Showssa  koskettelemaan toisiamme. Eikä se huono ohje ollutkaan. Huomasin italialaisten vaihto-oppilaiden vierailun aikana, kuinka paljon enemmän he halivat ja antoivat toisilleen poskisuudelmia. Meidän 7-vuotiasta kuopustakin, jolla on muuten tosi suloiset hamsteriposket, silitteli moni. Jostain naistenlehdestä muistan lukeneeni, että hyvä kosketus mm. laskee verenpainetta, ja monien vaihtoehtohoitojen ja hierontojen suosio piileekin varmasti kosketuksen kaipuussa. Suomalaisetkaan vastarakastastuneet eivät voi pitää näppejään erossa toisistaan, mutta koskettelu näyttää kyllä vähenevän suhteen vanhetessa.

Arvelen, että juuri kosketus olisi vanhainkodin vanhuksillekin parasta hoitoa. Itse kuvittelisin, että kaipaisin sitä paljon enemmän kuin sanoja ja puhetta, jota on siihen ikään mennessä varmasti kuullut jo ihan tarpeeksi. Paras tapa kuollakin olisi läheisen silittäessä tai pidellessä kiinni.

Sain kosketuksen tärkeydestä vahvistusta tänä aamuna, kun ajatuksissani tarjosinkin heti paitaa kuopuksen päälle. Tämä kommentoi hieman hämmästyneenä ja närkästyneenä: ”Äiti, meinaatko poiketa aamurutiineista?!” Blogissani ”Mitä on äidin kieli” kerroinkin näistä ”silitysrutiineista”.  (Tuo linkitykseni taitaa olla vähän kömpelö, kun en ole asiaa aiemmin harrastanut.)

 https://kravunkasvupiiri.wordpress.com/2009/01/16/mita-on-aidin-kieli/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: