”Puut; tuhat vihreää siipeä”(Aale Tynni)

Touko 19, 2009 at 1:45 pm (Arki/juhla, Luonto, ympäristö, maisema, Runot, Toiminta) (, )

Blogipäiväkirjamerkinnät ovat vähän harventuneet, sillä olen puuhannut viime aikoina kaikenlaista käsilläni, ihan Jaana Venkulan ohjeiden mukaan. Kevään viimeisessä Voimalassa keskusteltiin sosiaalisesta mediasta, ja Venkula painotti, kuinka tärkeitä arkiset työt ovat tietokoneen ääressä työskentelyn vastapainoksi. Tosin kuulun muutenkin niihin ihmisiin, jotka tarvitsevat konkreettista tekemistä ja saavat tyydytyksen siitä, että tekevät jotain käsillään. Varsinainen tuunaaja en ole, mutta arkiset askareet hoituvat. Nyt työllistävät lähestyvät ylioppilasjuhlat, joten olen leiponut Hanna-tädin kakkuja ja karjalanpiirakoita, istuttanut kesäkukkia ja pyyhkinyt siellä sun täällä. Lisäksi olen ihmetellyt puutarhan vihreää vallankumousta.  Aale Tynnin runo kuvaa hiirenkorvien ja lintujen lisäksi myös varmaan monen tuoreen ylioppilaan tuntoja:

”Puut: tuhat vihreää siipeä, lentoon pyrähtämässä, supussa, aueten, jäädäkö, lähteä, silkinläikkyvä toivo, levossa levottomuus,

puut, tuhat vihreää siipeä, nousu ja lasku, uskallus, empiminen, tuulet tuolta-tänne ja täältä sinne, juurien rauha, mahlan äänettömyys…” (Runo jatkuu) Aale Tynni)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: