Takaisin ruoriin

elokuu 11, 2009 at 12:18 pm (Kasvu, Kasvatus, Koulu) (, )

Niin kivaa kuin vuorotteluvapaalla tuuliajolla ajelehtiminen olikin, niin yllättävän kivaa on taas palata töihinkin ja tarttua ruoriin. Oma miehistö on ensiluokkaista väkeä. Ja tunsin jälleen tekeväni kutsumustyötä; se jokin ekaluokkalaisissa on. Eikä toisaalta ihme, että olen siellä ekaluokalla, sillä omat ”elämänläksyt” ovat melko samoja  kuin joita teroitan koulutulokkaillekin: puheenvuoron odottaminen ja tavaroista huolehtiminen. Oppia ikä kaikki!

Ekaluokkalaiset olivat suorastaan hengästyttävän reippaita, ja vastuu painoi pitkästä aikaa omia harteitani, joten neljän intensiivisen tunnin jälkeen puolilta päivin olisin ollut ihan kypsä päiväunille, enkä olisi montaa satua kaivannut asettuakseni. Ekaluokkalaiset tuntuvat olevan tyytyväisiä, kun päikkäreitä ei tarvitse koulussa nukkua, mutta meille opettajille se olisi ainakin ensimmäisellä viikolla tarpeellista. Ja totta puhuen ei se pahaa tekisi oppilaillekaan, sillä niin paljon kaikkea uutta tulee eteen sekä paikasta toiseen ”rumppaamista” niin kuin eräs oppilas asian ilmaisi.

Työtä helpottaa kahdenkymmenen vuoden aikana kertynyt rutiini, josta on sitten helppo poiketakin, jos jotain mielenkiintoisempaa tulee eteen, sekä materiaali, jota olen kerännyt ja säilönyt luonteelleni ominaiseen tapaan. (Joskus työkaverit jopa heittävät jotain salaa roskiin(esim. pakkausmateriaaleja yms.) kysymättä mielipidettäni, jonka kyllä tietävät…) Näin työn ohella opiskellessa em. asioita arvostaa. Toivotan lukaukauden pituista hauskaa matkaa (aapisen nimi) meidän ekan luokan väelle ja muillekin luokille myös.

Mainokset

2 kommenttia

 1. Matti Taneli said,

  Hei hyvä Päivi,

  Kiitos kirjoituksestasi. Kyllä koulutyö on varsin antoisaa, jos on tutkimustyökin.
  Erityisesti ensimmäisten kouluvuosien opettajalla tai oikeastaan kasvattajalla
  on valtavan tärkeä rooli. Hän voi todellakin sytyttää kipinöitä, jotka
  kasvavat tulipatsaiksi. Hän voi myös olla merkittävä vierellä kulkija, joka toteaa
  pienelle oppilaalle: ”Olet tärkeä, olet ainutlaatuinen ihminen, täydellinen omalla tavallasi, kiitos Sinulle ja elämälle ja sen Luojalle, että saan olla hetken aikaa Sinun kasvusi seuraaja ja auttaja, ystäväsi”

  Hyvää kouluvuoden alkua Sinulle!

  Jatka myös ihmeessä blogiasi.

  Ystävällisesti Matti

  • Päivi Kujamäki said,

   Kiitos Matti kauniista sanoista! Hyvää lukuvuotta ja tutkimusintoa Sinulle myös!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: