Runoraati

elokuu 21, 2009 at 8:22 pm (Runot) ()

Jippii! Lempiohjelmani tuli takaisin! Ja sainpahan vielä lisäksi television välityksellä nauttia näin Taiteiden yön tarjonnasta. Runot sekä tulkinnat olivat upeat! Löytyvät täältä: http://tv1.yle.fi/ohjelmat/kulttuuri/runoraati/ Ohjelman runkoon kuuluva runoilijoiden esittely on mukavasti toteutettu, raadin vetäjä raikas ja hauska ja vakiojäsen Jukka Virtanen tietäjä iänikuinen. Runojen aiheena oli tällä kertaa lama.

Oma valinta ykköseksi oli raadin kanssa yhtenäinen Risto Ahdin Muisti ja unohdus: ….”Mäki kyllä maksaa velkansa,
ihminen ei maksa. Sen, minkä lain poimuista voi omakseen tuhlata, sen omakseen sieppaa ei niin kuin varas vaan niin kuin suuri hirviövaras…”

Jaetulla kakkossijalla mielestäni Anja Erämään Voi ei, voi joo: lama:…”Taas on talkoot, ostan vähän käytetyt lenkkaritKöyhä on kehno elvyttäjä, miettii hampaidenharjausta palveluna, mitä siitä voisi pyytää, keneltä? Kuka tuo tukipaketit, suloisen joulun köyhän niinkuin rikkaan luo?”…sekä räppäri Asa Salon Kakstuhatluvun kasari: Mihin vittuun mä täält sudin?Viis sampoa kuopassa, kirjanpitäjä sellissä,tilit jäässä… Oon rukoillut pintaliitokapakoissa,valvonu juppikhmerejä vetämässä spägää…Faija sano et tää on kakstuhatluvun kasari. Haulikon piippu hampaiden välis kristallikupoli rikki. (Räppärit taitaa olla niitä kakstuhatluvun runonlaulajia, joilla on myös sanottavaa.)

Runot kannattaa lukea vielä uudelleen ja ääneenkin. Niin ajattelin ainakin itse tehdä. Moni juttu jäi ekalla kuuntelu-/lukukerralla bongaamatta. Eikä huonoja olleet Tabermannin ja Siervönkään runot.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: