Ihan hymynaamana :)

syyskuu 4, 2009 at 1:56 pm (Aika, Koulu, Luonto, ympäristö, maisema) (, )

Tänään vain oli sellainen päivä, että moni asia oli mukavasti. Ensinnäkin olen niin iloinen ”omista” kirkassilmäisistä ekaluokkalaisistani. Tekee mieli laulaa heille: ”Älä koskaan ikinä muutu, pysy juuri sellaisena kuin nyt oot!” (Vaikka kasvatus, siis oma toimintani, toisaalta juuri muutokseen pyrkiikin…) Tällä viikolla saatiin luokan kanssa kokoon kymmenen hymynaamaa.  Hymynaamoja saadaan silloin, kun joku juttu on onnistunut koulussa kaikilta erityisen hienosti. Tämän kymmenen hymynaaman kunniaksi pidettiin lelu- ja herkkupäivä, ja katsottiin vielä päivän päätteeksi Allstarsien  eli Repe Sorsan, Väiski Vemmelsäären, Tipin ym toilailuita. Eli relattiin kunnolla kuukauden ahkeroinnin päälle. Lapsista kertoo paljon se, kuinka hyvin he osaavat olla vapaana ilman ”ohjelmointia”. Kaikki eivät välttämättä sitä osaa. Olinkin varautunut mankujoihin, jotka eivät keksi mitään tekemistä, vetäytyjiin, jotka eivät halua tehdä mitään, kiusankappaleisiin, jotka tahallaan sotkevat toisten leikit ja ahneisiin, jotka eivät anna kenellekään omista herkuistaan, mutta ovat käsi ojossa toisten pusseilla. Mutta ihme ja kumma,  en tavannut näitä edellä mainittuja ja pelkäämiäni lainkaan. Sen sijaan luokassa puuhaili sopuisasti  joukko iloisia lapsia, jotka tarjosivat reilusti toisilleen namuja ja lelujaan, jopa ilman  vaihtareita. Uskomatonta, mutta totta!

Päivän päätteeksi menin shoppailemaan paikalliseen Tokmanniin (savolainen halpaketju) ja löysin juuri sellaiset sopivat housut, joita olen etsinyt, sekä kivan vahakankaan. Syksyisin ja keväisin tekee mieli vaihtaa kuosia.

Muita kivoja,  ja jänniäkin juttuja, edustaa tässä kuussa alkava opetuksen eheyttämiseen tähtäävä toimintatutkimukseni, johon olen saanut hyvän porukan kokoon. Ja kai se niin on, että olen eniten syksyihminen. Jotenkin oma vuosi alkaa juuri elokuusta, jolloin puhaltavat uudet raikkaat  tuulet.  Kaikki kypsyy,  ja sitten ruskan jälkeen asettuu lepoon. Syksystä pitää myös sukulaissieluni Kirsimaria http://kirsimaria.wordpress.com/2009/09/02/minun-aikaani/.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: