Heikko, holtiton, huoleton ja huolimatonkin humanbeing, siis minä

syyskuu 9, 2009 at 1:45 pm (Ihminen, Uncategorized)

Olen blogissani ihan tietoisesti luvannut joitain asioita julkisesti, jotta paremmin pysyisin lupauksissani. Nyt sitten teen väliarviointia koottujen selitysten kera siitä, kuinka hyvin olen lupaukseni pitänyt. Kesäkoulun jälkeen lupasin, että harjoittelen englantia, jotta pystyisin joskus mahdollisissa kongresseissa jotain ymmärrettävästi sanomaan tai edes paremmin ymmärtämään puhuttua englantia. Lukemisen kanssa ei niinkään ole ongelmia. Tunnistan sanahahmot suurpiirteisesti. Esim. en edes muista välttämättä, minkä niminen lukemani kirjan romaanihenkilö on, vaikka lukiessani olenkin nimen tunnistanut ja oikeaan henkilöön yhdistänyt. Sivistyssanoistakin muistan mainiosti ainakin alun…suunnilleen sinnepäin. Valitettavasti tämä lupaus kehittää englannin taitoa ei ole edennyt toiminnan asteelle juuri ollenkaan. Asteikolla 1-5 arvosanaksi tulisi 1 1/2, sekin armosta. Oikein harmittaa, että en heikon kielitaitoni vuoksi rohkene osallistua professori Dillonin tn. mielenkiintoiselle Ethnography and Phenomenology-kurssille. Tosin aikataulullisestikin se saattaisi olla hankala, mutta aika kyllä löytyisi, jos…

Lupaukseni lisätä liikuntaa on sen sijaan pitänyt paremmin. Johtunee siitä, että todistajiakin on niin monta, eli liikuntaryhmäni tytöt. Tänään sitten rohkenin jopa juosta heidän kanssaan puoli-cooperin, ja se asia varmistui, etteivät joskus saavutetut tulokset tosiaankaan ole elinikäisiä.  Siitä lukioaikaisesta tuloksesta jäin jälkeen yhden ratakierroksen, ja lisäksihän on otettava huomioon, että olisi pitänyt jaksaa juosta vielä toiset kuusi minuuttia, joten siitä vuoden 1982 tuloksesta on vähennettävä ainakin 800 metriä. Mutta olen joskus realistikin, ja siksi olin hurjan tyytyväinen, että jaksoin tänään juosta ne kolme kierrosta. Hengästyminen tekee hyvän olon! Nuorena se ei tosin riittänyt, vaan piti saada veren maku suuhun. Sitä muuten nykylapset eivät taida kovin monet himoita.

Sitten vielä yksi asia, jonka lupaan omalle diabetes-lääkärilleni joka kerta…Tosin taidan muotoilla lupaukseni poliitikkomaisesti ympäripyöreästi muotoon: ”Pyrin mittaamaan sokereitani tästä lähin säännöllisemmin”. Reilun viikon päästä on taas kontrollitarkastus, ja tietty yritän nyt ottaa hurjan loppukirin, mutta nykyiset verensokerimittarit paljastavat armotta koko totuuden. Niiden lukemista voidaan piirtää graafinen esitys, jossa näkyvät ne harvat mittauspäivämäärät ja melko korkeat arvot. Lisäksi tämä eroahdistus lisää makeanhimoa ja karkkiakin tulee syötyä lohduksi. Pahinta ja toisaalta tietty jollain tavalla parastakin on se, että tämä tauti ei tunnu oikein missään; se on siis helppo unohtaa.  Kuulun niihin huolettomiin ihmisiin, jotka mielellään elävät päivän kerrallaan. (Oli muuten mummoni lempivirsi ”Päivä vain ja hetki kerrallansa)” Mahdolliset ikävät, jopa kauhet lisäsairaudet on helppo pyyhkiä mielestä hamaan tulevaisuuteen, mutta se ei tosiaan ole viisasta! Oma lääkärini on todella mukava, miellyttävä ja komeakin, sopisi ihan vuoristolääkärisarjaan. Mielelläni siis olisin mallipotilas, vaikka se silmänpalvontaa onkin. Onneksi rutiininomainenkin pistoshoitoni on pitänyt keskimääräisen sokeritason melko hyvänä.

Huolimattomuus tai hajamielisyys on myös sellainen piirre, jonka kanssa pitää näköjään oppia elämään. Onneksi olen vastapainoksi melko onnekas, joten monesta jutusta on selvitty säikähdyksellä, ja joskus olen onnistunut jopa hauskuttamaan ihmisiä. (yksi h-sana lisää). Aika hauska juttu oli se, kun kerran vaihdoin liikuntavaatteet vauhdissa välitunnilla vessassa ja lähdin reippaasti pitämään  tuntia. Vierellä käveli jo vanhempi poikaoppilas, joka kohteliaasti huomautti, että verkkarin lahkeesta tursuu sukkahousut pihalle. Tahaton hauskuttaminen ainakin onnistuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: