Pakahduttavaa!

lokakuu 11, 2009 at 7:26 pm (Musiikki) ()

Tulin juuri Savonlinnan 370-vuotisjuhlakonsertista. Kyllä Savonlinna on musiikkikaupunki muulloinkin kuin ooppera-aikaan, ja uusi Savonlinnasali tarjoaa upeat puitteet konserttien järjestämiseen. Tänään esiintyivät kaikki Savonlinnan kuorot ja soitannalliset kokoonpanot. Tuli sellainen olo, että kuuluu joukkoon. Musiikki todella yhdistää. Lisäväriä paikalliseen musiikkimaailmaan tuo esim. taidelukion toiminta. Sekä yleisössä että esiintyjissä oli paljon tuttuja naamoja. Varmaankin osittain siitä syystä, että lauloin itsekin tällä seudulla kuorossa reilut kymmenen vuotta;  nyt se harrastus on luovalla tauolla toistaiseksi.

Erityisen iloinen olen siitä, että perheemme aktiivisen musiikin harrastajan mukana tulee lähdettyä näihin tapahtumiin. Olin tänään ihan pakahtua ylpeydestä (äidit saavat olla ylpeitä ja heidän kuuluukin olla ylpeitä lapsistaan), kun hän debytoi musiikkiopiston orkesterissa, jossa tänä syksynä aloitti viulistina kymmenen ”soolovuoden” jälkeen. Musiikkiopiston orkesteri on täynnä niin lahjakkaita nuoria, ja heidän johtajansa Matti Makkonen on ilmiselvästi mies oikealla paikalla.  Anssi Tikanmäen Jyllin mamman maailma ja Hangon regatta olivat mainiot kappalevalinnat ja orkesteri soitti todella yhtenäisesti; aivan upeat dynamiikan ja tempon vaihtelut ja vivahteet! Olisin taputtanut seisaaltaan, jos olisin kehdannut. Yritin juosta johtajan kiinni konsertin jälkeen kiittääkseni kädestä pitäen, mutta tuntuu olevan niin nopeatempoinen liikkeissään, että pääsi karkuun jopa minulta, joka en itsekään kovin hidas ole.

Muutkin esitykset olivat ihania, erityisesti mainitsisisin nuoren kanttorin Minna Raassinan uuden kuoron, jossa ikähaitari oli kiitettävän suuri ja  ohjelmavalinta raikas ja tuore; siinä yhdistyi puhetta ja laulua ja  äänet soivat hyvin. Koko ilta oli puhdistava, virkistävä ja uudistava elämys! Nyt pitää jatkossakin saada itsensä kammettua sohvalta nauttimaan paikallisesta musiikkitarjonnasta; se kannattaa!

Mainokset

2 kommenttia

  1. Taru said,

    Jos Kerimäellä ollaan ylpeitä minusta (ehkä kuitenkin enemmän siitä, mitä Otavassa ja muualla tehdää ilmiöpohjaisen oppimisen suhteen!), niin kyllä Otavassakin ollaan ylpeitä kummityttärestä! 🙂 Seuraavan kerran vain kutsu hyvissä ajoin matkaan, niin tullaan mukaan nauttimaan musiikista, kummiudesta ja hyvästä seurasta.

    • Päivi said,

      Se olisi tosi kiva! Tulee vain elettyä niin päivä kerrallaan, että ennakoiminen jää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: