Mitäs me mymmelit!

lokakuu 29, 2009 at 6:50 pm (Kirjat) (, )

Kuuntelen kuopuksen kanssa iltasatuna äänikirjaa Muumilaakson marraskuu. http://fi.wikipedia.org/wiki/Muumilaakson_marraskuu(Säästän ääntäni, jota on flunssa rasittanut jo yli kuukauden.) Ihana kirja! Se on myös sellainen kirja, joka nostaa esiin erinomaisen kääntäjänkin. Kaarina Helakisa on sitäkin. (Kääntäjäthän monesti otetaan vastaan itsestäänselvyytenä.) Muumilaakson marraskuun vaeltajista löysin myös sen muumihahmon, joka olisin. Ihailemani mamman mittoihin en yllä millään tasolla, mutta Mymmelin tytären Mymmelin  (äitinsä kaima) kanssa meillä on jotain yhteistä. Esim. pitkät sääret ja naksuvat polvet (ainakin nuorempana naksahtelivat) sekä punaiset saappaat. Mymmelin saappaat ovat juuri sellaiset kuin itsekin haluaisin. http://www.casador.net/catalog/images/pk-mymmeli.jpg Nyt mulla on vain nokialaiset, mutta punaiset kuitenkin. Vaikka naisihmiseksi minulla onkin yllättävän vähän kenkiä, niin punaiset kengät kaiken kaikkiaan ovat sellaisia, joita pystyn harvoin ohittamaan ostamatta.  Onneksi täällä päin on kaupoissa enemmän tylsän värisiä kenkiä…Ei tule niin kalliiksi. Nutturasta vasta haaveilen, mutta kasvatan hiuksiani ja toivottavasti opin niitä myös käsittelemään ja laittamaan, ainakin kampaamaan niin, että rätisee.

Erityisesti pidin Mymmelin filosofiasta: ”Maailmassa ei ole mitään mukavampaa kuin viihtyminen, eikä mikään ole helpompaa….Sillalla voi lojua ja katsella, miten vesi virtaa sivu taikka sitten hyppiä tai kahlata suon poikki punaisissa saappaissa tai käpertyä kuuntelemaan sateen ropinaa katolla. Viihtyminen on hyvin helppoa.”

Mainokset

1 kommentti

  1. Hermeneuttisia hetkiä ja kommunikatiivista toimintaa « Kravun kasvupiiri said,

    […] Telakalla, jossa oli kasvatuspoliittiset iltamat. Viihtyminen on yksi vahvimmista puolistani (kts. Mitäs me mymmelit!), joten melkein saivat ystävällisesti lakaista minut ulos muutaman muun yhtä hyvin viihtyvän […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: