Helpottaa (ainakin kohta)

joulukuu 10, 2009 at 6:57 pm (Koulu, Politiikka, Yhteiskunta)

Löysin taas kenkäni, myssyni ja sormikkaani ja pari muutakin vaatekappaletta, joita en muistanut hukanneenikaan. Parempi tasapaino siis, kiitos elävälle musiikille.

Tänään koulullamme vieraili naapurikoulun 1-2-luokka ohjelmallisten pikkujoulujen merkeissä. Se oli kädenojennus kyläkoulun suuntaan, sillä ensi lukuvuonna olemme saman katon alla, kun  toimiva ja hyväkuntoinen kyläkoulu lakkautetaan säästösyistä. Lähes 800 kuntalaista allekirjoitti vetoomuksen kyläkoulun säilyttämisen puolesta, ja kunnanvaltuuston keskustan ryhmästä erkani jopa Kerimäki-ryhmä, joka otti päätehtäväkseen juuri kyläkoulujen puolustamisen. http://www.ita-savo.fi/Uutiset/kepun_ryhm%C3%A4_hajosi_kerim%C3%A4ell%C3%A4_9462935.html Ihailtavaa toimintaa mielestäni, mutta se ei riittänyt kääntämään suurten puolueiden päitä. Ensi lukuvuonna meillä on suuret ryhmät luokissa, liian pienet tilat ja yksi opettaja liian vähän, säästösyistä…Lisäksi käyttöön joudutaan ottamaan jälleen ne asuinhuoneiksi tarkoitetut luokat, joissa olimme homeremontin ajan evakossa. Siksi sopu olisi hyvä, sillä sehän ”antaa tilaa” sanonnan mukaan.

Sopuisasti pikkujoulumme sujuikin. Ohjelmat olivat mukavia, ja lapset leikkivät iloisesti välitunnilla keskenään. Tuli joulumieli itselle. Luokassakin on joulutunnelma, kun olemme kohta toteuttaneet kaikki ne vaalipaneelissa nousseet jouluaskartelutoiveet. Aamut aloitetaan adventtikynttilöitä sytytellen hämärässä. Kuusi seisoo kauniina nurkassa, ja joululoma lähestyy. (Enää vain ne pahuksen todistukset ja joulukuvaelman paimenten paimennus ja enkelten pukeminen…)Mutta  päivä vain ja hetki kerrallansa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: