Valo voittaa

joulukuu 21, 2009 at 2:50 pm (Arki/juhla) ()

Talvipäivänseisaus tänään; huomenna ei yö enää pitene. Teki mieli vielä kirjoittaa ennen joulua, ettei viimeisimmäksi otsikoksi jäisi ”Paha mieli”, sillä enää ei ole paha mieli. Oikeastaan olen valmis laskeutumaan joulurauhaan. Siivouksen jäljiltä joulukoristeilla merkattuja paikkoja alkaa olla jo riittävästi. Piirakoita leivottiin tänään. Illalla tulee kameraseuralaiset ”feuersang-boulille”, joka on eräänlainen saksalainen glögi, jossa kattilassa on viiniä, appelsiinin lohkoja yms ja jonne vielä valutetaan palavaa rommia sokeritopan läpi.  Kuusikin on jo koristeltu, sillä poikkeuksellisesti emme olekaan kotona jouluna vaan ”tätskän” luonna Kuopiossa päin.  Poikkeuksellisesti myös meillä on tänä jouluna kuusessa sähkökynttilät aitojen asemasta, mikä onkin toisaalta erittäin viisasta ja paloturvallista, tuntien  mm. oman hajamielisyyteni.

Joulut on tosiaan vietetty jo parikymmentä vuotta paria poikkeusta lukuunottamatta ydinperheen kanssa kotona, joskus mummolla, vaarilla ja tädin porukoilla vahvistettuna. Olemme säästyneet ns. velvollisuusjouluilta vanhempien luona, sillä vapautimme itsemme niistä jo opiskeluaikana viettämällä omaa pientä joulua kahdestaan opiskelukämpillä.  Toisaalta vapauttaisin omatkin lapseni mielelläni siitä, että on ns. ”pakko” tulla lapsuuskotiin jouluna. Tämä ei tietty tarkoita tytöt, jos tätä luette, ettette olisi tervetulleita. Mutta tiedän pariskuntia, joiden joulu menee paikasta toiseen juoksemiseen, jotta kaikilla olisi hyvä mieli, eikä sellainenkaan kivaa ole.

Ydinperhejoulujen tilalle olen alkanut ajatella mahdollisuutta viettää joulua esim. ystävien kanssa kimpassa, sekin voisi olla mukavaa.

Ei sitten muuta kuin joulurauhaa, armoa, aikaa  ja iloa kaikille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: