Vuoden vaihtuessa

joulukuu 29, 2009 at 3:42 pm (Aika) (, )

Vuoden vaihtuessahan on tapana arvioida mennyttä ja suunnitella tulevaa. Vuosi 2009 on ollut perheessämme muuttojen ja muutosten vuosi. Kaksi etäpesää on perustettu; toinen Kuopioon ja toinen Joensuuhun. Esikoinen lähti kotipesästä opiskelemaan,  ja mies siirtyi työn perässä Joensuuhun. Tietyt liitokset ovat vähän natisseet. Joskus tuntuu siltä, että ”koulukotimme” yrittää vihjailla helpompien asumismuotojen olemassaolosta…

Henkilökohtaisesti vuosi 2009 oli merkityksellinen monella tapaa; opiskelut etenivät vuorotteluvapaan aikana hyvin. Opiskelun kautta on myös syntynyt uusia yhteyksiä, ehkä jopa sellaisia, joita voi kutsua ystäviksi, tosin etä sellaisiksi. Kesällä kävin kesäkoulussa ja sen kautta tarjoutui tilaisuus käydä kirjoittamaan vierasblogia Kommenttiin. Kesällä tein myös kauan haaveilemani ”pyhiinvaelluksen” Äyräpäähän, isän ja mummon kotiseudulle. Syksyllä käynnistyi aktiivisen ja innostuneen opettajaryhmän kanssa varsinainen Toimi eli toimintatutkimus, jolla pyritään eheyttämään opetusta. Syksyllä ilmestyi myös oma ensimmäinen julkaisu. Eli olen ollut oikeastaan aktiivisempi kuin monena muuna vuonna. Opiskelu tuntuu omalta jutulta ja sopii juuri tähän elämäntilanteeseeni erittäin hyvin. Opiskelu on jopa niin mukavaa, että voisin alkaa ikuiseksi opiskelijaksi… Sehän on oikeastaan Kravun kasvupiirinkin ajatus. Kasvamistahan ja opiskeluahan tämä elämä kai on, eikä valmista tule, eikä tarvikaan tulla.

Kravun kasvupiirikin täyttää kohta vuoden. Sen kautta vanha harrastukseni eli päiväkirjan kirjoittaminen on herännyt uudelleen henkiin. Vaikka blogiin ei voikaan tai haluakaan, sen julkisuuden vuoksi, kirjoittaa kaikkia asioita, jotka askarruttavat mieltä, se tarjoaa hyvän kanavan ilmaista mielipiteitä tai arkistoida ja arvioida kirjoja, elokuvia, näytelmiä tai  konsertteja. Sillä vaikka yleensä eläydynkin täysillä näkemääni, lukemaani tai kokemaani, on minulla vähän liiankin tehokas tapa myös pyyhkäistä taulu puhtaaksi (ilmeisesti seuraavaa kokemusta varten) enkä välttämättä muistakaan, mitä olen lukenut, nähnyt tai kuullut. Nyt voi aina tarkistaa asian…Ne odotukset, jotka minulla intomielellä liittyivät sosiaaliseen mediaan, eivät kyllä totta puhuen ole ihan toteutuneet. Kiitos kuitenkin teille muutamille, jotka olette ilahduttaneet satunnaisilla kommenteilla. Jotkut ovat kommentoineet kasvotusten jotenkin, mutta tosi kiva yllätys olisi pieni ”äännähdys” tänne blogiinkin. Hauskaa kuitenkin, että lukijoita on keskimäärin päivässä yhtä monta kuin oppilaita suurehkossa luokassa. Se on sopiva määrä opettajalle, mutta olisi kyllä kiva tietää, keitä te olette. Jatkan silti yksinpuheluitani, sillä em. tarpeita tämä kirjoittaminen kuitenkin tyydyttää. Ehkä kommentteja tulisi helpommin, jos kirjoittaisin ranskaksi, mutta se ei taida tämän elämän aikana olla mahdollista. .. Ruotsin ja englannin kieltä sen sijaan pitää alkaa harrastaa aktiivisemmin opiskelunkin vuoksi. Olkoon se lupaus uudelle vuodelle. Samoin eteen tuleviin tilaisuuksiin tulee tarttua ja lähteä rohkeasti liikkeelle, mutta se taisi olla motto jo viime vuonna,  jatkukoon siis sama meno.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: