Onnellisuutta teholla

helmikuu 21, 2010 at 9:08 pm (Musiikki) (, , )

Olen kuunnellut muutaman kerran iki-idolini Ismo Alangon uusimman levyn.  Se on mielestäni hyvä  ja musa toimii varmasti keikallakin. Tosin kaikki toimii aina silloin, kun näen Ismon keikalla. Kokonaisuutena levy on mukavan positiivinen, melodiat tarttuvia ja ”meneviä”, esim. Loputon kasvu (ehkä vähän harvinaisia adjektiiveja kuvaamaan Alangon tuotantoa).  Jotenkin levyn biiseissä kuuluu myös Alangon musiikillinen historia: paikoitellen ryöpsähtää melkein Siekkarimaista energiaa (Hullun paperit, Mannerlaatat) ja  jotkut kappaleet ovat samalla tavalla kuulaan herkkiä kuin mitä löytyy  Hallanvaara-levyltä, esim Hengitä. Yleisesti ottaen levyn  sanoitukset sisältävät sellaista perusviisautta, mikä alkaa näillä kymmenillä pikku hiljaa valjeta. Ironiaa löytyy kappaleesta Laulajan paras ystävä on pukeutunut mustaan.

Teho Majamäki taikoo mukavia ääniä ja rytmejä erilaisilla soittimilla. Joskus se kuulostaa ihan itämaiselta sitran näppäilyltä, joskus tulee mieleen posetiivari. http://www.youtube.com/watch?v=0TGDdhHC-oo

Yksi lempikappaleitani on kaunis ”Hengitä”, jossa on itämaista viisauttakin. Ahdistuneena hengitys monesti salpautuu ja käy pinnalliseksi, syvään hengittämällä voi saada elämän ja rauhan taas virtaamaan koko kehoon. ”Kun aamuhämärään sä avaat ovesi niin hengitä, hengitä kun astut tyhjyyteen sen hurjaan kaaokseen…” Toinen mistä tykkäsin erityisesti oli ”Sun pitää olla viileä”: ”Sitä pitää olla viileä, vaikka sisällä kiehuu…polttelen jäitä ja kuumana suo odotan…Kuljemme kevättalven yössä vaitonaisena ja huudamme ilmaan kaikki ilot, murheet vainoharhat, muttemme pelkää…” Tuo polttelen jäitä ja kuumana suo odotan tarttuu ja  alkaa heti soida mukavasti päässä.

Tässä vielä nimibiisi maistiaiseksi: http://www.youtube.com/watch?v=Tks7DklHRjU&NR=1

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: