Päivänvaloon

maaliskuu 27, 2010 at 4:15 pm (Uncategorized) (, , )

Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, jollain tavalla hidastun enkä haluaisi tehdä muuta kuin seurata lumen sulamista ja muita kevään merkkejä. Samaan aikaan kuitenkin armoton aurinko paljastaa paksut pölykerrokset huonekalujen päällä, sormenjäljet lasipinnoissa, rasvatahrat keittiönkaapeissa ja talven jäljiltä nuutuneet viherkasvit. Tulee heti jotenkin jo valmiiksi uupunut olo siitä kaikesta, mille pitäisi tehdä jotain. Kuulun siis niihin ihmisiin, joista kohta alkava huhtikuu on kuukausista julmin.

Äitini on ihan toista maata. Hän ei  kiinnitä mitään huomiota likaan eikä  tahroihin, vaan lähtee hiihtelemään Lappiin. Kateeksi käy. Olen ilmeisesti perinyt tämän keväisen alakulon karjalaiselta mummoltani, joka ystäväni mukaan kuulema sanoi: ”Miks miulla on tällainen olo, vaikka muuten on niin valoisaa.”

No, tänään kuitenkin tuli heti parempi olo, kun vaihdoin nuutuneisiin kasveihin multia ja pyyhin vähän pölyjäkin. Kasviparat näyttivät vähän siltä, että ainakin ne ovat kärsineet jonkin verran opiskelustani. Hoidan niitä yleensä siten, että huomaan, koska ne tarvitsevat hoitoa. Nyt en ollut kaikkiin kiinnittänyt tarvittavaa huomiota.

Toisaaltahan on hyvä, että asiat nousevat päivänvaloon, sillä vasta sitten niille älyää tehdä jotakin. En tiedä, onko tässä alakulossa vähän sitäkin, josta Timo Rautiainen laulaa Juoksevan veden ajassa  näin: ”Lumi sulaa, riisuu kauniin peiton rujon maan….Kuumeisesti luonnon rumuus piiloon lapioi, kun et omaa luontoasi piiloon laittaa voi…Talven maa mustaa mieltä rauhoittaa, vaan juoksevan veden aikaan ei rauhaa saa.” http://www.youtube.com/watch?v=0PSWEjpZgFA

Mainokset

2 kommenttia

 1. Markku Kiviharju said,

  Kevät on masennuksen aikaa, ei sille mitään mahda.
  Toinen paha aika on marraskuun loppu. Mutta onneksi
  lopulle aikaa vuodesta voikin sitten tasata oikeat huolensa 🙂

  • Päivi Kujamäki said,

   Niin meidän erityisopetkin sanoo, että silloin lapset ovat levottomimmillaan, kun jäät keväällä lähtee liikkeelle ja syksyllä lehdet puusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: