”Jos mie viel senkii näkisi…”

huhtikuu 24, 2010 at 3:42 pm (Runot, Tutkimus, Uncategorized) (, , , , )

”Jos mie viel senkii näkisi ko…” oli mummollani tapana sanoa. Ja yllättävän paljon mummo ehti nähdäkin. Arvelen, että mummon pitkän iän salaisuus oli juuri tuo halu nähdä ja kokea jotakin tulevaisuudessa tapahtuvaa. Taidan olla siinä asiassa mummokseni. ”Eteenpäin! sanoi  mummo lumessa…!” Mummo tuli mieleen myös eilen lähtiessäni apurahojen jakotilaisuuteen Pieksämäen Poleeniin.

(Tiesitkö, että kulttuurikeskus Poleeni on saanut nimensä suomalaisuusmies Rietrikki Polénin (1823–1884) mukaan?
Pieksämäkeläisen papin poika Rietrikki Polén teki ensimmäisen suomenkielisen väitöskirjan ”Johdanto Suomen kirjallisuushistoriaan” vuonna 1858.)

Tiedän, että mummo olisi ollut puolestani tosi iloinen ja ylpeä, joten laitoinkin siksi lähteissäni sormeeni mummolta perimäni kivisormuksen. Tilaisuus oli tietysti juhlava ja virallinen. Apurahakansiot jaettiin ihan henkilökohtaisesti jokaiselle saajalle. Minua kieltämättä vähän jännittää tuollaiset tilaisuudet, joissa pukeutumiskoodi on lähinnä  mustavalkoinen ja ohjelma virallisesti painettu. Mutta selvisin pyörtymättä, mitä nyt vähän kainalot hikosivat, ja olin muuten aivan oikein pukeutunutkin tilaisuuteen. 😉

Nyt on sitten tietty vähän enemmän suorituspaineita ja velvotteitakin sen apurahan vuoksi. Mutta kyllä on todella hienoa saada ensi syksynä syventyä tutkimukseen ja opiskeluun sekä lisäksi rampata kaikki mahdolliset seminaarit, joissa voi keskustella hengenheimolaisten kanssa, eikä tarvitse ottaa niiden vuoksi  edes palkatonta virkavapaata. Jee!

Koska Vaasa jäi tuhkapilvien vuoksi tältä erää näkemättä, väsäsin lohdutukseksi äsken abstraktin Kasvatuksen historian päiville Jyväskylään. Päivien otsikkona on lupaavasti ”Sivistys ja toivo” ja oman esitykseni otsikkona ”Bildung ja demokratia toimintatutkimuksessa”. Kesäloma alkaakin mukavasti näillä  Jyväskylän päivillä heti  tytön lakkiaisten jälkeen. Jatkan varmaankin Jyväskylästä Hollolan kautta Tampereelle Annikinkadun runofestivaaleille, jonne tulee kaksi kuuluisaa ja harvinaista ulkomaalaistakin esiintyjää: Jaan Kaplinski ja John Giorno. Päivien teemana ovat miesrunoilijat. Löysin Kaplinskin runoja googlaamallakin, ja ainakin yhden runon perusteella huomasin, että käsityksemme maailmasta vaikuttavat samansuuntaisilta. Pitää lainata kirjastosta ihan kirjakin. Ja John Giarnon elämänkumppani on kuulemma ollut Andy Warhol ja hän on tehnyt yhteistyötä myös mm. Patti Smithin kanssa.  ”Because the night belongs to lovers….”

Think that!! Jos mie viel nekkii näkisin…!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: