Musiikki yhdistää

Touko 11, 2010 at 6:49 pm (Kasvu, Kasvatus, Musiikki, Uncategorized) (, , , , )

Sunnuntaina oli äitienpäivän lisäksi Eurooppa-päivä. EU ei varauksetta saa kannatustani, ennemmin päinvastoin, mutta  eu-rahoilla toteutettu Comenius-hanke sen saa! Sunnuntaina Savonlinna-sali täyttyi ja tunnelma oli katossa, kun neljän maan nuoret esiintyivät lavalla. Savonlinnan taidelukio on tehnyt yhteistyötä saksalaisten, turkilaisten ja puolalaisten nuorten kanssa. Ennen väliaikaa oli taidelukiolaisten itse kirjoittama, sanoittama ja säveltämä musikaali Unta ja unelmia. Tarina oli sellainen tuttu ”tuhkimotarina”, mutta toteutus oli loistava. Tanssit toimivat ja musiikki rullasi tunnelmasta toiseen. Sekä soolo- että kuoro-osuudet soivat ja kuuluivat. Ihania olivat myös videoheijastustukset takaseinälle päähenkilön kasvoista. Varsinkin se ilo ja hymy ahdistuksen jälkeen! Ihan kuin Juliette Binochella: yhtä aikaa  ujo ja säteilevä! Jotenkin ne kasvot koskettivat eniten.

Väliajan jälkeen oli vieraiden vuoro esiintyä. Saksalaiset olivat, kaikella rakkaudella, vähän kankeita ja totisia torvensoittajia. Turkkilaisten musiikkiesitykset rentouttivat niskan itämaisilla saundeillaan ja rytmeillään, mutta eniten tykkäsin puolalaisten esityksestä. Puolalaisten nuorten kansantanssiesitys oli viehkeä! Ja heidän kuoronsa sekä solistinsa aivan upeita!

Ilta huipentui Beethoovenin Ilolle Oodiin  eli eurooppa-hymniin. Kira Boesen-Muhonen oli tehnyt siihen hienon ja koskettavan koreografian, jossa kaikki n. 160 nuorta olivat yhtä aikaa lavalla. Laulun jälkeen ilmiset puhkesivat taputuksiin, jotka eivät meinanneet loppua. Ihanaa oli myös se,miten paljon nuoret osoittivat suosiota opettajilleen. Projekti on varmasti ollut nuoria ja aikuisia yhdistävä molemminpuolinen oppimiskokemus. Hauska oli tavata ulko-ovella  entistä ekaluokkalaistani, jonka musiikillinen ensiesiintyminen taisi olla   kellopelillä joulujuhlassa. Nyt tämä nuori mies soittaa saksofonia intohimoisesti Taikkarin bändissä, joka säesti musiikkiesitykset ja osasi improvisoidakin. Poika oli ihan lentoon lähdössä innosta. Määränpäänä yhteinen karonkka esityksen päälle. Koko ilta oli mieltä ylentävä,  ja olo oli kotimatkalla  kuin uudesti syntyneellä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: