Kivoja juttuja

Touko 28, 2010 at 9:06 pm (Koulu)

Toukokuu on tiivis kuukausi varsinkin koulussa. Siihen mahtuu yleensä tunteiden kirjoa laidasta laitaan. Parin viime viikon aikana on ollut kivoja yhteisiä hetkiä… Kuudesluokkalaisten kummiemme kanssa järjestimme pienen kevätjuhlan, josta jäi hyvä mieli. Jotenkin herkistävää, kun lavalla on vuorotellen alakoulun ääripäät: untuvikot ja pesästä lähtevät. Kutoset olivat tehneet itse upean musikaalin, joka kertoi kesäleiristä ja oman jutun löytämisestä. Bändi ja solistit loistivat! Me pienet laulettiin aluksi tosi reippaasti Ei kesää voita mikään sekä esitettiin pari kesärunoa. Lopuksi toivotimme laulun sanoin turvallista matkaa kummeillemme ja annoimme heille ruusut ja saimme heiltä diplomit, joissa oli kummien ohjeita ekaluokkalaisille mm. ”Älä usko kaikkea, mitä ope sanoo…”

Viikko sitten meillä oli roskankeruupäivä koulussa ja ekaluokkalaisilla oi alueena ihan koulun lähiympäristö. Jotkut pojista varsinkin tonkivat ihan innolla roskia ja jonkun ajan kuluttua tulivat muovipussit  täynnä tavaraa luokseni. Pusseissa oli mm. paljon aerosolipulloja. Minä tietty vouhottamaan, että olemme paljastaneet laittoman kaatopaikan koulun takaa pururadalta ja että pitää soittaa ympäristösihteerille ja paikallislehteen. (Ja soitinkin) Oltiin siis tosi tohkeissamme ja sankareita! Mutta vähän myöhemmin selvisi, että siinä paikassa on tosiaan ollut aiemmin kaatopaikka, ja pojat että olivat tainneet tonkia vähän syvemmältäkin pienestä lätäköstä niitä roinia… mutta nyt ne on roskiksessa kuitenkin, parempi niin,  ja keskusteluahan aiheesta syntyi taas.

Yhdessä pienryhmän sekä eka- ja tokaluokkalaisten kanssa teimme kivan retken Kiteelle Maatalousoppilaitokseen ja uimahalliin. Vasikoiden ja heppojen taputtelu oli lapsista huippukivaa ja vapaa molskaaminen uimahallissa tietty myös. Kioskin karkkijonossakin jaksoivat jonottaa niin kärsivällisesti, että saatiin kehuja myyjältä. (Sulkeisista on ehkä ollut jotain hyötyä)

Tällä viikolla on oltu verstaassa puutöitä tekemässä. Jostain syystä puukäsityöluokka tuntuu omalta elementiltä. Siellä on niin mukavan rento puuhastelun meininki. Tehtiin ensin taulut, joissa harjoiteltiin sahaamista ja naulaamista ja sen jälkeen sai tehdä roinalaatikon palikoista ihan mitä tykkää, ja kyllä he tykkäsivätkin! Eräskin poika on parina päivänä raijannut kotiin isot säkilliset itse nikkaroimiaan kilpiä ja miekkoja.

Tänään sain kunnon naurut, kun esitimme pantomiimina ammatteja. Ensin yksi poika esitti eläintenkesyttäjää ja toinen arvasi, että kyseessä olisi opettaja. Sitten tuli yksi tyttö eteen istumaan toimistotuoliin (siihen himoittuun, jossa on pyörät) ja minä ajattelemaan ääneen, että mikäs ammatti se on, jossa vain istutaan. No, se oli se opettaja…Eräs poika vielä intoutui esittämään ihan ääneen opettajaa ja joka toinen lause alkoi: ei saa sitä, ei saa tätä…Läpileikkaus toimenkuvastani siis.

Eilen tilasin itselleni toyota-lippiksen kesäksi,  kun corolla meni aivan moitteetta läpi drive in -katsastuksesta!  Lauloin kotimatkalla kilpaa autostereoiden kanssa Mikan Relax Take it easyä!! http://www.youtube.com/watch?v=h2y40bVp2PsAikamoinen Helpotus, kun saa ajaa vielä ainakin vuoden eteenpäin!

Ja tänään voitin tietokilpailussa pallogrillin opettajien illanvietosta 🙂 Tervetuloa kesä ja makkarat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: