Here it is!

elokuu 8, 2010 at 1:42 pm (Elämä, Ihminen, Musiikki, Uncategorized) (, , , , , )

Takana on jälleen muutama päivä ihanan yksinkertaista, selkeää ja hidasta mökkielämää, jossa perunoiden peseminen ja tiskaaminenkin ovat kuin meditaatiota. Ajatuksia tulee ja menee, mutta niihin ei takerru, vaan parhaimmillaan ei ajattele mitään, korkeintaan keskittyy vain kädessä olevaan perunaan tai astiaan. Laiturilla auringossa, karkeilla perunanpesuhanskoilla perunaa ”hieroessa” homma onkin ihan  toisen luontoista kuin kotona pika pikaa juoksevalla vedellä pestessä. Olen ollut melko hyvä, jo lapsesta asti, sulkemaan ulkopuolisen elämän ympäriltäni ja pakenemaan omaan sisäiseen maailmaani. Saaressa on ihanasti irti myös tulevan syksyn mukanaan tuomista vaikeista päätöksistä ja muutoksista.

Kotiin palattua törmää kuitenkin taas tähän ahdistavien sähköisten laitteiden maailmaan, kun jääkaapin hälytysääni huutaa korjaajaa ja lattialla on lätäkkö…  Ja samalla muistaa kaiken muunkin, mitä todennäköisesti on edessä.

Olen monesti miettinyt, onko elämääni varten olemassa jokin suunnitelma, ihan niinkuin geeneissä on jo valmiina esim. silmienväri. Luin vähän aika sitten teinivuosieni muistovärssykirjaa, johon kaverit kirjoittivat elämänviisauksia. Eniten viehätti silloin mietelause: ”Luota elämään niin kuin lintu luottaa ilmaan”.  Siinä on kai suurin piirtein sama ajatus kuin sanottaessa: ”Se on Korkeimman käres”.  Siihen luottaen entisajan ihmiset varmaan kestivätkin monet koettelemukset eivätkä huolehtineet turhaan tulevasta. Ajatus on lohduttava ja vapauttava, mutta toisaalta uskon siihenkin, että ainakin risteyskohdissa on omillakin valinnoilla jotain tekemistä sen kanssa, mihin suuntaan elämä etenee. Valintojen teko onnistuu mielestäni parhaiten, kun antautuu ja antaa intuition puhua. Monista asioista olenkin tiennyt heti, että ne ovat omia juttujani, kuten esim. opettajaksi ryhtyminen, jonka keksin jo ekalla luokalla  ja nyt tämä jatko-opiskelu. Samoin tämän koulun ostopäätös syntyi sillä hetkellä, kun näimme ilmoituksen Hesarissa. (Toisaalta saattaa olla niinkin, että olen niin itsepintainen, etten peräänny, kun olen saanut jotain päähäni…)

Risteykset liittyvät yleensä kriiseihin ja muutoksiin. Kriisitilanteissa ei intuitio mielestäni toimi, vaan mielessä on lähinnä vain hengissä selviäminen. Karkeasti sanottuna: Taistele tai pakene! Silloin voi lähteä pakoon myös ihan vääräänkin suuntaan. Kun myrsky on tyyntynyt, valintoja vaikeuttaa taas se, että näkee, kuinka omat valinnat vaikuttavat niin monien muidenkin ihmisten elämään, eikä se tee asiaa lainkaan helpoksi. Silloin toivoo vaikka jotain ”taivaallista merkkiä”. Jotenkin kuitenkin lohduttaa esim. tämä Leonard Cohenin kappale: Here it is!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: