Hyvä mieli onnellisuuspipoilla

syyskuu 22, 2010 at 8:05 pm (Uncategorized) (, , )

Tänään käynnistettiin virallisesti onnellisuuspipokamppanja Savonlinnassa Kafe Alegriassa. Kävin kahvilassa ensimmäistä kertaa, mutta se ei jää viimeiseksi:  ihana miljöö  puutalossa; kaikki kahvikupit erilaisia tn. kirppareilta keräiltyjä ja itse sai valita millaisen ottaa; juustotorttu oli todella maukas ja mikä parasta; periaatteet kohdallaan: Reilukauppa, luomu, lähiruoka ja kestävä kehitys. Jos perustaisin kahvilan se olisi juuri tuollainen, mutta nyt mun ei tarvi tehdä sitä. Ei ihme, että kahvila viehätti, sillä huomasin, että meillä on tismalleen samanlainen kenkämakukin  yhden kahvilan omistajista kanssa (siis ne punaiset mymmeli-saappaat). Ai, kun olin kateellinen nähdessäni hänen jalassaan juuri sellaiset kengät, joita eilen etsin Joensuussakin. Tiesin tarkalleen, mitä etsin. Tuntomerkit: syvänpunaista mokkanahkaa, myötäilee säärtä, mutta ei korkeita korkoja, kirjailua tai nyörejä saa myös olla. Koko 37-38. Kysyin tältä mukavalta kahvilan pitäjältä, mistä hän oli kengät löytänyt.  Hän kertoi pistäneensä ne ”tilaukseen” eli hänelläkin oli ollut mielikuva tientynlaisista kengistä ja hän oli sitten löytänytkin sellaiset kirpputorilta. (Minullakin on kieltämättä välillä yhtä hyvä onni kirppareilla, joten pannaan ”tilaukseen” ja toivotaan, toivotaan…) 

Mutta sitten  siihen vielä tärkeämpään asiaan… Onnellisuuspipokamppanjan keksi Taidekoulu Hyrrän rehtori Kira Boesen-Muhonen. Pipo alkaa yhdestä silmukasta ja onnikin on monesti kiinni pienistä asioista. Tämä hyvä hanke on ”mielettömän mielekäs tempaus Savonlinnassa”. Onnellisuuspipoja  kudotaan kesään 2011 asti. Kesällä pipot ovat myynnissä Café Alegriassa. Tuotto lahjoitetaan NUORTEN MIELENTERVEYSTYÖLLE 10.9.2011. kansainvälisenä itsemurhien ehkäisypäivänä.

Oli tosi mukavaa olla  tänään aloittamassa kamppanjaa, ja mukavaa on nyt alkaa neuloa pinkkiä pipoakin, jota tehdessä tulee itsellekin hyvä mieli. Neulominenhan on jo itsessään terapeuttista, ainakin niin kauan ennen kuin silmukat karkaa…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: