I hate mice!

lokakuu 8, 2010 at 12:15 pm (Politiikka, Yhteiskunta) ()

Käytin otsikossa aika kovaa ilmaisua, mutta vihan taustallahan on usein pelko, ja minä todella myös pelkään noita vaarattoman näköisiä vikisijöitä. Joku terapeutti osaisi ehkä kertoa, mikä on pelkoni taustalla. Itse osaan kertoa vain sen, miksi en pidä hiiristä, enkä oikein muistakaan pienistä jyrsijöistä. (Anteeksi vain kaikki te ystävät, joilla näitä jyrsijöitä on lemmikkinä.) 

Olen lähes aina asunut talossa, johon syksyisin tulee sisälle hiiriä, eli jonkinlaista siedätyshoitoa olen kyllä saanut, mutta ilman tuloksia. Juuri äsken imuroin ja luuttusin hiirten jätöksiä eri puolelta taloamme. Minusta ne jätökset ovat ällöttäviä! Hiiret ovat lisäksi niin pieniä ja nopealiikkeisiä, että tuntuu siltä, että ne ehtivt joka paikkaan, tunkevat vaikka mistä kolosta esiin, ja livahtavat piiloon ties vaikka mihin koloon. Kammottavinta olisi kuvitella tilanne, että hiiri pujahtasi vaikka housun lahkeesta sisään. IIIIIK!! Hiiret ovat kyllä kiitettävän ahkeria pesänrakentajia; kerran aamulla löysin tuolille varatuista työvaatteistani pikkuhousujen päälle yön aikana kootun kauraryynikeon, ja eräs toinen yllätys löytyi vieruskaverin sängystä peiton alta, jonne oli kasattu päivän aikana tähteeksi jääneitä ranskanperunoita. Näistä vahingoista viisastuneena pyrin siihen, että mitään tähteitä ei jää keittiön pöydälle eikä murujakaan paljon lattialle. Ehkä pelkään hiirten levittävän tauteja tai pidän niitä kaiken kaikkiaan sotkevina pikku varkaina, jotka ottavat ilman lupaa ja pissivät minne tykkäävät. Enkä tykkää tunteesta, että asioita tehdään selkäni takana salaa.

Toisaalta hiiret tekevät vain sen mitä niiden on tehtävä säilyäkseen hengissä. Eivät ne tiedä ottavansa jotain ilman lupaa tai pissivänsä väärään paikkaan. Ei ole tietty hiirten syy, että ne ovat hiiriä. Mutta en myöskään pidä hiirten kaltaisista ihmisistä, jotka saattavat myös varastaa tai sotkea asioita ja livahtaa sitten johonkin koloon piiloon. Hiiri-ihmiset toimivat selän takana. Sellaiset ihmiset myös pissivät minne tykkäävät, mutta eivät tunnusta sitä rehellisesti tai tee sitä avoimesti kapinahengessä tyyliin: We piss anywhere! Hiiri-ihmiset haluavat miellyttää ja  näyttävät suloista naamaa, vikisevät ja varovat ottamasta mihinkään kantaa ennen kuin ovat kuulleet, mitä mieltä muut ovat. Juuri sen takia en pidä hiiri-ihmisistä. En luota heihin, koska en tiedä, mitä he ajattelevat asioista. Hiiri-ihmiset mielestäni vaihtavat mielipidettä sen mukaan, mikä on heille edullisinta. Sillä tavoin he pujahtavat  taas jostakin pienestä reiästä  tavoittamattomiin. Minusta ei ole paha, jos muuttaa mielipidettään siksi, että alkaa ajatella toisin asioista, päinvastoin sehän  on vain hienoa.  Mutta hiiri-ihmisille tärkeintä on  turvata selustansa, haalia kokoon ahmittavaa ja kakata sitten sen päälle. Joskus jopa tuntuu siltä, että vallassa on aivan liikaa hiiriä, mutta en tiedä olisivatko kissatkaan parempi vaihtoehto.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Kirsi said,

    Muistan itsekin heränneeni 15 vuotta sitten työmaan parakkikylässä asuessani lattialla olleen muovipussin rapinaan. Sytytin valot ja näin vilahduksen vikkelästä hännäkkäästä olennosta. Koko aamuyön seisoin sängyssäni valot päällä ja tarkkailin. Ei sitä hiirtä enää näkynyt. Seuraavan päivän huoltomies naureskeli, kun pyysin täyttämään sähköjohdon mentävän reiän uretaanilla. No, ehkä se ei ollut juuri siitä reiästä tullut, mutta nyt ei ainakaan tulisi. Epämiellyttäviä otuksia.

  2. Päivi Kujamäki said,

    Kiva Kirsi, kun joku joskus kommentoi. Tuli tässä vähän itsekriittinen olo ja aloin tuumia, miksi tunnen vihaa hiiriä ja hiiri-ihmisiä kohtaan ja huomasin itseäni tarkastelessani, että täytyy myöntää, että joidenkin henkilöiden edessä itsekin käyttäydyn hiirimäisesti enkä kyllä silloin voi sietää itseänikään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: