Riiputtaisinko päätäni kuin rannan ruoko, vai tekisinkö jotain muuta?

joulukuu 12, 2010 at 10:34 am (Uncategorized) ()

Olin tänään pitkästä aikaa jumalanpalveluksessa, koska halusin kuulla uuden ystäväni saarnan. Tämä uusi ystävä käytännössä katsoen ilmestyi tänä syksynä kotiini kuin tilauksesta juuri silloin, kun kaipasin sielunhoitoa. Tällä nuorella ystävälläni on mielestäni oikeudenmukainen sosiaalinen omatunto. Hän korostaa hurskaiden ajatusten lisäksi konkreettisia tekoja. Pelkkä hurskas toive ei ruoki ketään, vaan leipää on jaettava konkreettisesti. Se tuli esiin myös tämän päivän saarnassa. Adventtiaikahan on paaston aikaa, vaikka siitä ei niin yleisesti puhutakaan kuin pääsiäistä edeltävästä paastosta. Leena-papin saarnan keskuksena oli Jesajan kirjan luku 58: Oikea paasto ja sapatin vietto. Koska Jesajan teksti on niin väkevää, en käy sitä enempää tulkitsemaan tai avaamaan, vaan jätän sen jokaisen omaksi tehtäväksi:

Jesaja 58: 5-7

Tuollaistako paastoa minä teiltä odotan, tuollaista itsenne kurittamisen päivää? Sitäkö, että riiputatte päätänne kuin rannan ruoko, pukeudutte säkkivaatteeseen, makaatte maan tomussa, sitäkö te kutsutte paastoksi, Herran mieleiseksi päiväksi?

Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: