Paastoon laskeutuminen

huhtikuu 8, 2011 at 11:17 am (Ihminen) ()

Huh, melkein punastuttaa ja nolottaa tuo eilinen hehkutus. Mutta rakastuneet ihmiset nyt ylipäätään ovat monesti ylitsepursuavia kommenteissaan. Tosin yhtään en liioitellut opiskelijoiden, siis kollektiivisen rakkauteni kohteen, ihanuutta. Mutta nyt…on aika rauhoittua ja laskeutua viimeinkin paastoon, ettei tule äkkilaskua juuri ennen pääsiäistä. Oli uskonnollinen kanta mikä tahansa, ihmisen on mielestäni hyvä välillä pidättäytyä, rauhottua ja pysähtyä perusasioiden äärelle, sekä kilvoitella itsensä ja halujensa kanssa tavoitteena edes hieman yksinkertaisempi ja terveellisempi elämä.

Ainoa paastoni, ja melkein rimanalitus, oli  se paastonajan alussa tekemäni päätös jättää viikonlopun viinipullo  ostamatta kuutena seuraavana viikonloppuna.  Samalla annoin itselleni kuitenkin  luvan  juoda viiniä, jos kaapissa vielä on tai jos joku tarjoaa tai….Siis aika surkeaa, mutta toisaalta tyhjää parempi kai sekin.  Ja olen sentään  jo säästänyt olemattomista rahoistanikin noin 30- 40 euroa, onhan sekin jotain.

Mutta ajattelin nyt kuitenkin ottaa vielä loppukirin paastossa, jos sellaista metaforaa edes tässä yhteydessä sopii käyttää. Monena aikaisempanakin vuonna olen pitänyt metelipaussia, eli lopettanut kanavalta toiselle surffailun ja kuunnellut vain yleykköstä ja saattanut siinä sivussa hetkeksi vähän sivistyäkin, ja ainakin säästynyt Yön ja Tähkän väistelyltä (Sori fanit, makuasia).

Toinen elämänmuutos (huh, miten vaativa sana) on se, että alan viimeinkin seurata säännöllisesti verensokereitani ja syömisiäni ja pistämään seurannan perusteella insuliinia, ihan niin kuin diabeetikon pitäisikin tehdä. Mutta minä sen sijaan olen  tähän asti toiminut lähinnä summamutikassa ja rutiininomaisesti, koska en vieläkään, kymmenen vuotta tautia sairastaneenakaan, ole mieltänyt diabetestä identiteettiini kuuluvaksi. Huh, nyt sanon sen ääneen, ihan niin kuin AA-kerhossakin tehdään: Minä olen Päivi ja diabeetikko. Tässä elämänmuutoksessani ovat tukenani erityisesti tyttäreni, kiitos heille huolenpidosta. Ja tämä julkinen kaapista ulos tulokin saattaa auttaa, tosin en taida uskaltaa edes katsoa viime vuoden paastonajan lupaustani, ettei vain olisi jotain samansuuntaista… Mutta ihmisellä on joka paivä mahdollisuus alkaa alusta, eikö.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: