Antaa palaa!

huhtikuu 18, 2011 at 12:38 pm (Uncategorized) (, )

Tartuin tänään härkää sarvista ja aloitin tämän kaaoksen järjestämisen. Poltin kaksi pääsiäiskokkoa, joissa roihusi kaikenmaailman lumppuja ja tilkkuja, joita olin haalinut. Tykkään tilkkutöistä, mutta pelkään pahoin, etten ikinä olisi tehnyt mitään niille riekaleille, jotka olivat jo vuosia pölyttyneet ullakolla ja joissa oli papanoista päätellen pyörinyt hiiriäkin. Hyvin roihusi kokko ja huomenna jatkuu sama homma.

Järjestin ja lajittelin myös lukemaan opettamisen kurssin monisteista tarpeelliset ja laitoin muut paperinkeräykseen; aika läjä niitäkin. Nyt on ensimmäinen muuttolaatikko pakattu. Lajitellessa löytyi tämä mietelausekin, jonka olin kirjoittanut edeltäjäni työhuoneen seinältä muistiin:

Huomioi ajatuksesi; niistä tulee sanoja.

Huomioi sanasi; niistä tulee tekoja.

Huomioi tekosi; niistä tulee tapoja.

Huomioi tapasi; niistä tulee luonteesi.

Huomioi luonteesi; siitä tulee kohtalosi.

Mainokset

2 kommenttia

  1. iidams said,

    Ite olen tehnyt samantapaista järjestelyä täällä pienessä opiskelijaboksissani. Uskomatonta minkä verran sitä tavaraa voi tulla 40 neliöstä, kauhulla ajattelen teidän neliömääriä. Mutta uskomattoman puhdistava kokemus itselle on ollut kaiken ylimääräisen heittäminen menemään. Tavaroihin voi takertua niin hirveän paljon… Ja loppujen lopuksi samaa mielihyvää saa hyvinkin abstrakteista asioista kuten musiikista. Viime kesänä tuli siinä tien toisella puoella kanssa siivottua raivoisasti kaappeja ja varastoa. Toivon mukaan tänä kesänä uusi ottelu. Loppuu tukahtuminen tavaraan!

  2. Päivi Kujamäki said,

    Hyvin ovat kokot tänään roihunneet tässä kevättuulessä. Kieltämättä puhdistavaa, mutta meinaa tavaraan kiintyäkin: yhden taaperoajan puvun kohdalla liikutuin ja kävin arpomaan mitä tehdä. Kaikki kolme tyttöä ovat se päällä harjoitelleet horjuvia ensi askeleita… mutta parin kyyneleen saattelemana ”polttohautasin” senkin.

    Sanoit hyvin tavaraan tukehtumisesta. Kiva Iida, kun seuraat blogiani. Kiitos kommentistasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: