Mun vappupuhe (Hyvinvointipuolue)

huhtikuu 19, 2011 at 9:03 am (Politiikka, Yhteiskunta, Uncategorized) (, , )

Perussuomalaisten suosio ei ole enää mikään heikko signaali, vaan erittäin selvä merkki hyvinvointivaltion rapautumisesta ja siitä, että monilla ihmisillä ei ole hyvä olla täällä Suomessa.  Hyvinvointivaltiossa ei persuja edes tarvittaisi eikä sen suuntaista liikehdintää varmaan edes kovin paljon esiintyisi. Kansallisaatteeseen perustuva, ja samalla vain oman rodun etuja ajava puolue, on aina myös vaarallinen ilmiö, mutta toivon, että vihamielisiä ääri-ilmiöitä ei Suomessa syntyisi. Ja toivon erityisesti, että perussuomalaisten kannatus herättäisi nyt muut puolueet toimimaan ja tekemään sellaista poliittista työtä, että kaikilla olisi hyvä olla. Se olisi myös persujen etu.

Politiikka on ”yhteisten asioiden hoitamista” (opin lukiossa). Koska maailma on globaali, yhteisten asioiden hoitaminen ei enää voi olla pelkästään jonkin kansanryhmän yhteisten asioiden hoitamista. Kuitenkin varsinainen muutos lähtee juuri paikallisesta ruohonjuuritason toiminnasta. Uskon, että toiminta hyvinvointivaltion säilyttämiseksi olisi juuri sitä yhteisten asioiden hoitamista ja kaikkien etu. Hyvinvointivaltiossa tuloerot ovat pienet  ja kaikilla on mahdollisuus muun muassa koulutukseen ja itsensä toteuttamiseen sekä terveydenhoitoon. Sen arvoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja kohtuullisuus. Sain itse kasvaa hyvinvointivaltiossa aikuiseksi. Hyvinvointivaltion säilyttäminen vaan vaatisi sen ymmärtämistä, että jatkuvan kasvun tavoittelu ei ole mahdollista, vaan utopia, joka perustuu keinotteluun ja pelaamiseen rahalla, jota  ei ole oikeasti olemassa.  

Etsin siis puoluetta, joka hoitaa näitä yhteisiä asioita eikä tyydy  kompromisseihin niiden osalta. Kaikkein viisainta mielestäni olisikin  karkea jako  kahteen puolueeseen: Hyvinvointipuolueeseen ja Jatkuvaa taloudellista kasvua tavoittelevaan puolueeseen. Tietäisin kyllä millä puolella seisoisin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: