Kymmenen maljaa

kesäkuu 20, 2011 at 8:01 am (Elämä, Uncategorized) ()

Nämä kortithan ovat mainio tapa kertoa tarinaa. Oikeastaan olen erittäin utelias tietämään, miten tarina jatkuu. Lähtötilannehan on se, että omahyväisen näköinen sulkahattuinen mies vartioi näyttämöä, jonka esirippu on kiinni ja jonka päällä on yhdeksän kultamaljaa. Eilen selvisi, että esiripun takana on koko maailma. Ensin voisi kysyä, miksi joku yrittää estää pääsyn maailmaan, mutta tarkemmin ajatellen, se onkin ehkä tarpeeton  kysymys, sillä onhan melkein itsestään selvää, että yhteiskuntamme monet instituutiot toimivat juuri niin, etteivät ne vahingossakaan pääse kosketuksiin oikean maailman kanssa. Sellaisen maailman, jossa on leipäjonoja, kodittomia, ahdistuneita, uupuneita…mutta jossa on myös kulkureita, narreja, ritareita, marttyyreitä, seikkailuja  ja intohimoa. Byrokratia ei voi sellaista maailmaa hallita, ja maailman näkeminen voisi olla liikaa byrokraatillekin. On turvallista ja selkeää käsitellä asioita vain paperilla joustamattomien sääntöjen mukaan. Siihenhän  objektiivinen positivistinen tiedekin on pyrkinyt.

Mitä siis kysyisin? Jotenkinhan tästä olisi päästävä eteenpäin.  Mitä minun pitää tehdä päästäkseni sen kotkan selkään? Katsotaan siis.

Nyt nostamani kortti on todella kaunis, mutta ei mielestäni välttämättä vastaa kysymykseeni. Kortissa on sateenkaari, jonka keskellä on kymmenen kultamaljaa, siis jopa yksi enenmmän kuin vartioidun näyttämön päällä oli. Sateenkaaren alla on perhe. Mies on kietonut kätensä naisen uumalle ja he katsovat sateenkaarta ja ikään kuin tervehtivät sitä vapaana olevilla käsillään. Heidän vieressään pyörii iloisesti käsi kädessä  kaksi lasta. Taustalla virtaa joki ja näkyy talon punaista kattoa. Hmm, erinomainen kuva esimerkiksi elokuvan loppuun, mutta ei tosiaankaan auta nyt minua, sillä tuntuu siltä, että kuva on ennemminkin omasta menneisyydestäni, ehkä kymmenen vuoden takaa. Paluu menneisyyteen? Ei. Pitäisikö minun oppia jotain siitä, mitä tapahtui ennen kuvaa. Ehkä. Voi olla, että seuraavaksi pitää selvittää  jotakin noihin maljoihin liittyvää. Vaikkapa se, mitä on sen kymmenennen maljan sisällä. Saattoihan olla niin, että minun täytyi antaa se kymmenes malja vartijalle lahjaksi, jotta hän päästäisi minut esiripun taakse.

Hetkinen! Olin jo päivittänyt tämän postauksen, kun huomasin yhden ehkä erittäin tärkeän yksityiskohdan. Naisen muuten sininen pitkä mekko on helmasta verenpunainen. Onko hän synnyttänyt vai ollut taistelussa?

PS. Kliseistä ehkä, mutta kuuntelin noin kaksitoista vuotta sitten Eaglesin Desperadoa , se oli ennen sitä  sateenkaarta, ja ehkä Desperadon pitää soida taas.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: