Kaksi maljaa

kesäkuu 21, 2011 at 9:10 am (Elämä)

Eilinen kortti näytti mielestäni ennemminkin kuvan menneisyydestäni, mutta toisaalta se vastasi myös siihen kysymykseen, jonka olin asettanut. Kuinka pääsen esiripun takana olevaan maailmaan sisään? Let somebody love you. Oikeastaan tiesinkin vastauksen. Ehkä ihmiselle ei tosiaankaan voi opettaa mitään, mitä hän ei jo ennestään tiedä. Kaikki elävä ja rakkaus kuuluvat yhteen. Kuollutta on se, missä ei ole rakkautta.

Verinen helma ja ne kaikki kymmenen maljaa ovat ehkä rakkauden hinta. En käy niitä sittenkään enempää selvittämään, vaikka eilen vielä aioinkin niin tehdä. Olen vähän malttamatonkin tyyppi ja minulla on enää ”vain”neljä korttia jäljellä. Kysyn siis yksinkertaisesti: Mikä on tämän hetkinen tilanne? Katsotaan!

Häh? Siis, tällaisia kortteja olen joskus toivonut nostavani, kun olen aikaisemmin näillä leikkinyt, mutta että juuri nyt, kun olen melkein epätoivoinen, nousee pakasta parhaita kortteja. Käsittämätöntä! Jälleen siis maljoja, rakkauteen liittyviä kortteja. Kuvassa seisoo toisiaan vastapäätä mies ja nainen, joilla molemmilla on kädessään kultamalja. Naisella on päässään laakeriseppele, yllään valkoinen pitkä puku, jonka päällä on  sininen viitta, jalassa hänellä on punaiset kengät. Miehellä on päässään ruususeppele, yllään keltaiset ”trikoot” (keskiajalla ei varmasti käytetty tätä sanaa), jalassaan pitkävartiset saapikkaat, miehen asun yläosassa on keltaisella pohjalla mustia kuvioita. Molemmat näyttävät pukeutuneen juhla-asuun. Tunnelma on harras. Voisin kuvitella, että he aikovat antaa käsissään olevat maljat toisilleen. Maljojen välissä oleva kuvio on mielenkiintoinen. Se muistuttaa  skorppioonia; sillä on tuntosarvet ja kolmiosainen ruumis. Kaiken yläpuolella, ikään kuin suojelijana on leijonanpää, jolla on siivet. Taustalla häämöttää punakattoinen talo. Kortin nimi vois olla liitto, sitoutuminen. Se on kaunis. Mutta kuinka se olisi muka ajankohtainen? Ehkä kortit kertovat minulle lohduttavaa satua.

PS. Tunnustan; kurkistin sittenkin tämän kortin selitystä, koska se ”skorppiooni” alkoi kiinnostaa…ei se ollutkaan skorppiooni, vaan Caduceus, sauva jossa on kaksi toisiinsa kietoutunutta käärmettä (mytologian mukaan liittyy jotenkin kaupankäyntiin )

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: