Der Teufel

kesäkuu 23, 2011 at 9:47 am (Uncategorized)

Eilen pomppasi lähetin maljasta kala, ja tänään naapurilla oli tarjota meille jälleen  pari kiloa kirkassilmäisiä muikkuja  Puhkoin niitä päivän avaukseksi ja ihailin niiden kaunista muotoa ja hopeista kiiltoa. Todella kaunis kala. Todella hyvää lähiruokaa! Kiitos naapurille! Muut lähtivät saareen täksi päiväksi, mutta itse jäin vapaaehtoisesti kotiin, sillä minusta on mukava puuhailla itsekseni. Vaikka saksalaiset ystävämme ovatkin aivan ihania, niin jatkuva yritys ymmärtää kieltä, ja varsinkin yritys sanoa jotain, vie voimia. Sitä paitsi joulun ja juhannuksen kanssa on vähän niin, etteivät ne saavu luokseni ilman mäntysuovan tuoksua. Tänään on vuorossa pihasaunan pesu. Ennen sitä kurkistan kuitenkin viidennen kortin.

Edelliset kortit ovat avautuneet lisää minulle ja olen pohtinut sitäkin, että kahden maljan kortti, jossa mies ja nainen solmivat liiton, voisi tarkoittaa myös oman feminiinisen ja maskuliinisen puolen liittoa. Voi olla, että feminiininen puoli on ollut alkuelämäni hallitseva puoli, vaikka tunnistankin itsessäni myös maskuliinisia, ainakin poikamaisia, piirteitä. Eilisen lähetin kerrottiin viittaavan myös mahdollisesti murrosikäiseen poikaan. Murrosikäisissä pojissa nimenomaan on mielestäni jotakin erittäin herkkää ja samalla hellyyttävän kömpelöä.  Heidän kuorensa on vielä niin ohut. Eilen neuvottiin myös olemaan impulsiivinen ja avoin kaikelle kuin myös  tarkastelemaan asioita objektiivisesti hieman kauempaa  Jotain tuon suuntaista olen kyllä yrittänytkin, mutta se ei ole välttämättä helppoa. Kysynkin tänään, mitä sellaisen tasapainon saavuttaminen edellyttää, jonkinlaista dialektiikkaa varmasti, arvelisin.

Zum Teufel! Nyt ei tullut mikään kaunis kortti! Vaan itse paholainen. Melkein teki mieli pistää se  kokonaan pois. Mutta katsotaan nyt tätäkin korttia tarkemmin. Tällä hallitsijalla on oinaan sarvet, lepakon siivet, jonkin eläimen pää, ehkä kissan, korvat ovat suuret ja karvaiset, karvaiset ovat jalatkin, varpaiden sijasta on kotkan terävät kynnet ja raatelujalat. Pahoilainen on vanginnut alastoman miehen ja naisen kettingillä jalkojensa juurelle. Kettingit on kiinnitetty oveen, jonka päällä paholainen kyyköttää.  Naisella ja miehelläkin on sarvet sekä häntä. Miehellä on tulinen häntä ja naisen hännässä on rypäleterttu. Paholaisella on tulinen sauva kädessään ja pään päällä viisisakarainen tähti.

Tämäkö nyt toisi tasapainoa! Ensinnäkään en voi ymmärtää naisen ja miehen tyytyväisiä ilmeitä, vaikka heidät on vangittu! Toisaalta kahleet ovat niin löyhästi, että olisi helppo pujottautua niistä ulos. Tarkoittaako tämä nyt  jotakin pimeän kohtaamista? Pakko katsoa kortin selitys, vaikka se alkuperäinen idea olikin yrittää ymmärtää näitä kortteja ilman selityksiä! Murroikäisiähän tosin monesti kiehtoo paholainen. Koulussakin aihe on vapaa-aiheisena piirrustuksena pojilla erittäin suosittu. Miksi?

Selityksen kanssa kortti taitaa olla sittenkin oikea ja vaatii sulattelemista:

Paholainen
Avainsanat: Kauris; uutta synnyttävä energia, uusi elinvoima; huumori; aistillisuus; seksuaalisuus; luova energia; yksilöllisyys.
Paholainen ei olekaan pahantahtoinen, uhkaava olento, vaan sisällämme oleva tunnesolmu, josta olemme täysin tietämättömiä ja joka aiheuttaa syvällä sisimmässämme olevan kaipauksen johonkin, jota emme edes tiedä. Niin kauan kuin olemme tuosta solmusta tietämättömiä, olemme kykenemättömiä tuntemaan tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, vaan kaipaamme aina jotain lisää.

Paholainen edustaa kaikkia niitä vietteleviä materiaalisen maailman houkutuksia tai riippuvuutemme kohteita, jotka tekevät meistä tavoittelemamme onnellisuuden sijaan halujemme orjia.  Luulemme löytävämme onnemme jostain ulkopuoleltamme, mutta olemme täysin tietämättömiä siitä sisäisestä maailmasta, johon me olemme tarkoitettuja. Onnen voimme löytää ainoastaan omasta sisimmästämme.

Kortin kuvassa oleva pari on kahlehdittuna omasta tahdostaan, he olisivat vapaita lähtemään milloin tahansa, mutta he näyttävät olevan tuskin tietoisia omista kahleistaan. He muistuttvat paria rakastavaisten kortissa, mutta eivät huomaa että heidän rakkautensa on rajoitettu kahleiden vuoksi, eivätkä edes heidän katseensa kohtaa. Kahlehdittuaan itsensä itsekkyyteen ja materialistisiin haluihin he ovat tuomittuja tuntemaan sisimmässään kaipuuta muualle.

Ja lisää: Kortti kehottaa itsenäisyyteen ja oman voiman tunnistamiseen, mutta samaan aikaan se on leikkisä ja humoristinen kortti. Hyväksy itsesi juuri sellaisena kuin olet. Jos sisälläsi kuohuu, ole tietoinen siitä, että se on vain patoutunutta energiaa, joka etsii tietä ilmaista itseään. Yhteiskunta jakaa ihmiset helposti hyviin ja pahoihin ja ihmisten teot oikeisiin ja vääriin. Tämä asenne on iskostunut syvälle alitajuntaamme: emme enää osaa tai uskalla katsoa asioita uudesta, tuoreesta näkökulmasta.
Se voi tarkoittaa myös: Kahleiden irti pudistamista, oman itsen pelon kaikkoamista, avioeroa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: