Pyhä henki

kesäkuu 3, 2012 at 7:25 am (Uncategorized)

Tänä keväänä uskoni on vahvistunut; erityisesti se on vahvistunut siihen kolmanteen: Pyhään henkeen. Uskon Isään ja Poikaankin, mutta minusta on selkeämpää kutsua heitä Rakkaudeksi ja Armoksi.

Hassua, että juuri Pyhä Henki on itselleni se konkreettisin. Se on se, mikä toimii. Se kantaa, kuljettaa, sytyttää, nostaa  ja vahvistaa. Se rohkaisee mielestäni juuri elämään päivä vain ja hetki kerrallansa; heittäytymään elämän virran kuljettamaksi. Tänä keväänä olen elänyt nimenomaan hetki kerrallaan ja kokenut todeksi myös sen, että joka hetkessä elää ikuisuus (tuo lainushan ei ole suoraan Herran sanaa, vaan Ismo Alangon). Joka hetkessä on läsnä kaikki; kaikki se mitä on kokenut, kaikki  ihmiset, joita on kohdannut, sekä elävät että kuoleet (ja onko edes viimeksi mainittuja). Ja siinä hetkessä on myös siemen seuraavaan.

Vaikka pelkäänkin monia asioita, muun muassa korkeita paikkoja (max. keittiönjakkara) ja  liian kovaa vauhtia (max 80 km/h), en pelkää elämää enkä toisia ihmisiä, enkä enää mokaamista tai avun pyytämistäkään. Olen saanut kokea, että on ympärillä on ihmisiä, jotka auttavat. Savonlinnan tuomiokirkossa lukee seinällä: Kiitä joka tilanteessa (muistinvarainen lainaus). Kyllä Arja Saijonmaa hyvin laulaa: Elämälle kiitos! Ja erityisesti ihmisille kiitos!

Mainokset

4 kommenttia

 1. liinanblogi said,

  Hieno vertaus Isästä Rakkautena ja Pojasta Armona. Pyhä henki lienee se kaunein ydin ihmisen sisimmässä, joka heijastuu laajasti ympäristöönkin. Hyvää kesää. Toivottaa Liina

  • Päivi Kujamäki said,

   Kauniisti sanottu!Kiva, kun kommentoit Liina, niin löysin samalla mielenkiintoisen blogisi. Hyvää kesää sinulle myös!

 2. justnyt said,

  Samoissa tunnelmissa olen minäkin; viimeisen puolen vuoden aikana melkein kadotin uskoni ja toivoni ja ehkäpä juuri Pyhän Hengen johdatuksella sain sen takaisin.

 3. Valon Profeetta said,

  Luen syvästi liikuttuneena tuntemuksianne Pyhän Hengen vaikutuksesta ja sen astumisesta sydämeenne. Jumalan Valtakunta on totisesti kanssamme.

  Herran Siunausta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: